• levende-kerststal-diow (8)
  • levende-kerststal-diow
  • levende-kerststal-diow (4)

Op het Speelhuisplein is zaterdag 23 december 2017 een levende kerststal te bewonderen. Jozef, Maria met in de kribbe het kindje Jezus (geen levende baby) en er omheen lopen allemaal verschillende dieren binnen een omheining. Het is een echte beestenboel, met een kameel, een ezel, een stier, een varken, schaapjes en geitjes. De dieren komen rustig naar de kinderen toe, die langs het hek staan, om zich te laten aaien. Maar helaas staan er ook kinderen met oliebollen of mandarijntjes langs het hek en die laten dat soms vallen. Of geitjes pakken het af, want geitjes eten alles, ook dingen die absoluut niet goed voor ze zijn. De dieren worden goed verzorgd met voer, wortels en stro, maar ook water. Er is overal aan gedacht. De dieren lopen of liggen op stro, niet op de kale stoeptegels.

Normaal worden ‘Jozef’  en ‘Maria’ ingehuurd als kinderboerderij op braderieën en markten, maar in deze periode vooral als levende kerststal. Zo ook twee weken geleden, maar toen was het echt afzien, die dag sneeuwde het verschrikkelijk. Momenteel is het heel zacht weer, dus is het goed vol te houden voor mens en dier.

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws
Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

2,342 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *