Lichtjes op oorlogsgraven Mierlo

In 2019 hopen wij een traditie te beginnen op Kerstavond.

Op dinsdag, 24 december, 2019, worden om 16.30 uur, 665 kaarsjes geplaatst bij de graven van de militairen op de Britse Militaire Erebegraafplaats aan de Geldropseweg in Mierlo.

Deze koppeling naar de Kerst in vrede en de Militaire Erebegraafplaats willen we maken met de ouders en jeugd van Geldrop-Mierlo.

De geschiedenis van de omliggende dorpen van Geldrop-Mierlo is immers sterk gelinkt aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. We willen van harte de schoolkinderen samen met hun ouders of oma’s en opa’s uitnodigen om ervoor te zorgen dat op kerstavond 24 december bij elke grafsteen een kaarsje brandt.

Op de begraafplaats, gesticht in het voorjaar van 1945, liggen honderden veelal jonge soldaten. Deze jonge mannen hebben ruim 75 jaar geleden hun leven gegeven zodat wij nu nog in vrede Kerst kunnen vieren met familie en vrienden.

Die jonge mannen die hier begraven liggen waren voor de oorlog nog nooit hier geweest. Maar brachten ons de bevrijding. Dat verdient respect en waardering.

Deze bijzondere namiddag is dan ook bedoeld om de herinnering aan hen levend houden. Een feest van het licht en herinnering. Daarom is in geheel Nederland dit initiatief genomen om deze jonge mannen, die ons de vrijheid hebben gebracht, te herdenken en de warmte van het licht te laten voelen en onze herinnering en dankbaarheid te tonen.

De kaarsen zullen centraal worden ingekocht en zullen op de begraafplaats klaar staan.

De donaties voor de kaarsen zijn erg welkom en wordt zeer gewaardeerd.

Natuurlijk bent U van harte welkom op 24 december 16.30 aanstaande.

Mocht u met de auto komen dan verzoeken wij u de auto te parkeren op de parkeerplaats van het Wolfsven. Dit om overlast van geparkeerde voertuigen te voorkomen.

Email LichtjesopoorlogsgravenMierlo@gmail.com

Facebook https://www.facebook.com/lichtjesopoorlogsgraven.mierlo.5

Instagram LichtjesopoorlogsgravenMierlo

165 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *