In de lift: het meidenvoetbal in Mierlo-Hout

Meiden- en vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland. Zo zie je steeds vaker meiden voetballen op straat, op het schoolplein of op pannaveldjes. Maar ook op de velden van RKSV Mierlo-Hout.

In Mierlo-Hout heeft het meiden- en vrouwenvoetbal de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Was er in het seizoen 2016 / 2017 – naast Vrouwen 1 – nog maar 1 meidenteam, vandaag de dag spelen er zo’n 130 meiden en vrouwen in competitieverband. En het eind van deze groei is nog niet in zicht. Zo gaat de club na de komende zomerperiode met een nieuw team van start: Vrouwen 2.

Sportief gezien is er ook ruimte voor succes. Op zaterdag 15 juni jl. wisten de meiden van de MO13-1 samen met hun trainers de KNVB-beker in Zuid-2 binnen te halen. In Uden werd tegenstander FC Hoensbroek met 2-0 verslagen. Een unieke prestatie, vooral ook omdat eerder dit seizoen het najaars- én voorjaarskampioenschap op hun naam kwam te staan.

RKSV Mierlo-Hout feliciteert dan ook alle meiden en trainers van de MO13-1 met dit knappe, bijzondere resultaat. En kijkt mede daardoor met vertrouwen uit naar een mooie toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club. #voetbaliszékerookvoormeisjes

392 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *