Liv (14) won de aanmoedigingsprijs van de Orion Classic Awards

Op donderdag 25 oktober kreeg Liv Tempelaars de aanmoedigingsprijs van de Orion Classic Awards. De leerling van het Jan van Brabant College speelde op haar viool de sterren van de hemel in het Speelhuis in Helmond.Liv3

De Orion Music Awards bestaan al meer dan tien jaar. Het is een avond waarop bijna honderd leerlingen van Orionscholen in de regio optreden in een grote zaal. Ieder jaar is het weer een groot feest en nu is er ook een klassieke versie: de Orion Classic Awards.

Voor de Orion Classic Awards hebben tien Orionscholen een leerling afgevaardigd die een klassiek stuk ten gehore zal brengen. Dit doen de leerlingen niet alleen, maar samen met het orkest van Kamerata Zuid o.l.v. Frank Adams. Speciaal voor de Awards zijn nieuwe arrangementen gemaakt. Een prachtige kans voor leerlingen om een keer met een echt orkest op te treden.

Het Jan van Brabant College – Molenstraat vaardigde Liv Tempelaars (14) af. En met succes! “Het was de eerste keer dat ik met een orkest speelde en ik heb maar twee keer echt met het orkest geoefend, maar dat was gelukkig genoeg. Het ging heel goed.” Zelfs zo goed dat ze staat te popelen om binnenkort weer mee te doen aan een wedstrijd: het Archipel Muziekconcours.

Liv zit in de derde klas van het tweetalig vwo en speelt al zes jaar viool. “Ik heb wel vaker opgetreden, maar nog nooit voor zoveel mensen,” vertelt Liv. “Dit was mijn eerste échte wedstrijd, dus dat was best spannend.” Ze had er vooral veel zin in, omdat viool spelen haar grootste passie is. “Ik speel elke dag viool, zo’n tweeënhalf tot drie uur. Dat moet wel, want ik zit op de vooropleiding van het conservatorium.” Zelfs haar maatschappelijke stage had met muziek te maken. Liv hielp toen docenten van het Kunstkwartier bij hun lessen en speelde mee met het orkest.

“Omdat ik meedeed met de Orion Classic Awards, kreeg ik extra lessen. Ik ben al voor de zomervakantie begonnen met oefenen. Het was een moeilijk stuk, maar ik houd wel van een uitdaging.” Ze speelde het stuk tijdens de wedstrijd uit haar hoofd. “Om dat te kunnen, moest ik veel oefenen.” Het Jan van Brabant College heeft haar hierom een paar middagen vrij gegeven, zodat ze naar de extra lessen en repetities kon gaan. “Ik wil na de middelbare school heel graag naar het conservatorium, dus daar werk ik naartoe.”

Liv1

 

1,342 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *