Live-optredens tijdens Back to the Sixties door Verwenvent

Zondagmiddag 7 oktober vindt voor de eerste maal “Back To The Sixties” plaats in wijkhuis “De Geseldonk”, Cederhoutstraat 44,5706 XC, Mierlo-Hout-Helmond. Aanvang 13.30 uur, zaal open:13.00 uur .

Organisatie: stichting “VerwenEvent”, opgericht in Mierlo-Hout  in het jaar 2006. Deze echte Mierlo-Houtse stichting is het grootste goede doel van Europa in deze opgezette vorm. Gemiddeld meer dan honderdtwintig gezinnen die een of meerdere kinderen hebben met een beperking, kunnen een keer per jaar geheel gratis een weekend lang genieten in een bungalow op recreatiepark “Prinsenmeer” te Asten/Ommel. Dit jaar voor de dertiende keer op twee, drie en vier november a.s.

De muzikale gezelschappen die zorgen voor vermaak op deze zondagmiddag  zijn allemaal ontstaan in de jaren vijftig, zestig en zeventig. In deze jachtige, en vaak gestreste samenleving staan steeds meer ouderen en jongeren stil bij de nostalgische sfeer en muziek van toen, waar heerlijk  gedanst en geluisterd mag worden en je echt weer verliefd kunt en mag zijn zoals vroeger.

De muzikale bands die optreden zijn in volgorde:

Two Off Us And Peter Ryan.  Two Off Us is Peter & Francis, een super allround duo dat alle muziekstijlen tot in de finesses beheerst van o.a. oude classics, rock-‘n-roll,  reggae, maar ook disco, ballades etc. Zij hebben tientallen jaren ervaring en doen niets liever dan: met onze muziek moet het dak er vanaf en de voetjes van de vloer.

Peter Ryan is een allround zanger, Peter beheerst ook alle muziekstijlen van Nederlandstalig tot de lekkere dance classics. Maar steeds wordt Peter overal waar hij optreedt gevraagd de grote Elvis Presley klassiekers te zingen, omdat zijn stem gelijkend die van Elvis is. Peter Ryan zal dan ook  deze zondagmiddag in de huid kruipen van Elvis Presley. Two Off Us And Peter Ryan gaan samen voor u de allermooiste Nederlandse liedjes uit de jaren zestig vertolken met een heel eigen sound en ook prachtige herkenbare Duitse liedjes uit die tijd. Deze band komt uit de omgeving Venlo.

Renee And The Alligators heeft haar oorsprong in Den Haag, zo omstreeks 1959. De bandleider is Rene Nodelijk , hij wordt ook wel de beste gitarist van Nederland genoemd. Van hem gaat het verhaal dat hij zelfs “De Golden Earrings  gitaar heeft leren spelen. Van deze band is natuurlijk zeer bekend Gitaar Boogie en ook bijzonder In The Mood. Maar de grote internationale doorbraak  kwam voor Renee And The Alligators in de jaren zeventig met hun geweldige hit: Sweet Nothing. Anja, de zangeres van de band, stond in die tijd overal in het voorprogramma van de grote Shows van Tina Turner in Duitsland. Nog steeds is deze band geweldig populair, niet alleen in Nederland, ook in Duitsland wordt er nog regelmatig opgetreden, waar zij ook nog steeds erg populair is.

Houston Alley, de viermansformatie uit de omgeving van Tilburg, brengt je terug in de eindjaren vijftig, beginjaren zestig. Deze muziek is hun handelsmerk. Een apart repertoire met instrumentale en vocale nummers van o.a. The Shadows, Cliff Richard, Johnny Cash, Ricky Nelson, The Ventures, De Maskers, maar ook eigen instrumentale nummers zijn fantastisch om naar te luisteren en om te dansen. Houston Alley speelt een opvallende sound en weet een gezellige sfeer neer te zetten voor het wat oudere publiek. Hun muzikale achtergrond ligt op het gebied van de oude rock, jazz, blues en countryrock, is dan ook een absolute blikvanger op deze muzikale middag. Houston Alley is er voor uw gezelligheid, gewoon een TOP-band.

Dan natuurlijk ook nog de Hilson Brothers, deze twee broers mag je wel zeer uniek noemen. Zij zijn opgegroeid in Rijen, een heel muzikaal dorp. Ook wel genoemd als de Nederlandse Everly’s , het roemruchte duo uit de jaren vijftig en zestig met hits als Bye Bey Love, Crying in the rain, Wake up little Suzie en vele andere hits. Meer dan zestig jaar treden deze twee broers al samen op. Als  twaalfjarigen begonnen zij al op te treden. Gewoon uniek, dat zij nu nog samen optreden.Deze twee broers zijn absoluut de enige in Nederland die er nog steeds zoveel plezier aan beleven. Natuurlijk waren hun idolen de Everly Brothers , hun stemgeluid is als dat van Don en Phil en zij zingen nog steeds de grootste liedjes van hen. In de jaren zestig, zeventig en begin jaren tachtig traden de broers wekelijks op in heel Nederland en ook in België. In de grote tv-shows van toen waren zij er altijd bij. Live op radio Luxemburg  samen met Veronica de popzender van die tijd. Ook stonden zij op de grootste podia en hadden de twee broers wel meer dan 100 optredens per jaar. Nog steeds razend populair met songs van The Everly Brothers en van Simon en Garfunkel. Sinds enkele jaren hebben zij helemaal hun draai gevonden om samen met de sixtiesband Houston Alley op te treden, een geweldige eenheid.

The Thunderbirds, een Boogie Woogie club uit ons naburige Lierop. Deze Rock-‘n-roll dansgroep gaat de bezoekers op deze zondagmiddag weer helemaal in die goeie ouwe tijd terugbrengen: Rock-‘n-rollen, swingen, het betere gooi en smijtwerk, genieten op het hoogste niveau als men deze dansgroep aan het werk ziet. Opnieuw is de zestiger-jarenmuziek weer in volle hevigheid populair, velen willen weer echt genieten, dat kan zeker op zondagmiddag 7 oktober in de Geseldonk.

Entree voorverkoop: 7.50,-euro  Aan de zaal: 10,- beide inclusief consumptiebon koffie of thee.

Voorverkoopadressen voor deze middag zijn:

Wijkhuis De Geseldonk, Cederhoutstraat 44, Mierlo-Hout,

Kado To Go, Brouwhorst 21 Brouwhuis,

Stichting  Lief, Calstraat 2 Helmond,

Stichting Speeltuin Leonardus,Mgr. Swinkelstraat 24 Helmond.

Als afsluiting van deze gezellige muziekmiddag worden er “echt ongelofelijk mooie prijzen” verloot die getrokken  worden door niemand minder dan Notaris Niek Visser uit Helmond.

verwenevent-poster-2018-via-diow


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,571 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *