Logo SamenLoop voor Hoop steeds vaker herkend

Het logo en de bijzondere paarse kleur van de SamenLoop voor Hoop wordt in Nederland steeds meer herkend. Dat komt natuurlijk ook doordat er in steeds meer steden en dorpen een SamenLoop wordt georganiseerd. Ook in Helmond zal het de komende tijd op gaan vallen. In diverse media, op spandoeken langs de weg, presentaties, flyers in de winkels en beeldschermen, informatiebijeenkomsten in de wijken. Dit alles heeft te maken met de voorbereidingen voor de Helmondse SamenLoop voor Hoop op 29-30 juni in het komend jaar. Deze editie wordt tevens het eerste lustrum.

samenloopvoorhoop Helmond Kick off spandoek en presentatie

LOGO Samenloop: maan, ster en zon

Het logo van SamenLoop voor Hoop wordt veelvuldig gebruikt. Maar wat betekent dit logo nu eigenlijk?
De MAAN
In het logo is de maan goed zichtbaar. Deze maakt de cirkel rond en staat voor het delen van het proces met naasten. De openingsceremonie met eregasten / survivors symboliseert de moed van de survivors en hun familie. Ook symboliseert de maan het 24-uursevenement, samen de nacht beleven en met elkaar de strijd aangaan.
De STER
Helaas overlijden er nog steeds mensen aan kanker en vechten er velen. De ster aan de hemel symboliseert die mensen, die tijdens de kaarsenceremonie worden geëerd of worden herdacht. Het moment waarop iedereen beseft waar SamenLoop voor Hoop eigenlijk om draait.
De ZON
De drie puntjes in het logo maken van de cirkel een zon. Tijdens een SamenLoop worden (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje gezet. We willen met elkaar genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft. De slotceremonie gaat samen met applaus, juichen en elkaar steunen. Het leven wordt gevierd, de zon schijnt!

Zie jij ook deze betekenis of heb jij een andere interpretatie? Mail jouw verhaal over ons logo naar samenloopvoorhoop@kwf.nl

821 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *