Loop je di.25 juli mee? 55+Wandeling IVN ‘Landschapspark Kloostereind Brouwhuis’

Boer maait gras

Ontdek een ander stukje Helmond!

Op dinsdag 25 juli wandelen we met IVN-gids Setty door Landschapspark Kloostereind in Brouwhuis Helmond.

We verzamelen om 10.00 uur bij Zaal Vissers in Brouwhuis (Adres: Peeleik 2, 5704 AR Helmond). De wandeling is ongeveer 5 km. lang, duurt tot 12.00 uur en is gratis.

 

Woon je in Brandevoort, Helmond Noord of in Stiphout, dan laten we je deze wandeling een ‘nieuw’ gedeelte van Helmond zien. Wellicht ben je hier nog nooit geweest………!

Het landschapspark is een robuuste afscherming tussen het landelijke oude Brouwhuis en het nabijgelegen bedrijventerrein. In dit gebied ligt de nadruk op het in stand houden van het agrarisch cultuurlandschap, de oude Nederlandse veerassen, ons levend erfgoed, en een goede landschappelijke verbinding met het achterland. Het Landschapspark Kloostereind draagt zo bij aan de leefbaarheid en de belangen van de middenstand in en om het Landschapspark. We kunnen tijdens deze wandeling genieten van vergezichten over akkers en weides en hebben zicht op de mooie aangrenzende bossen. Recreatie vindt plaats, omdat er tal van mooie wandel- en fietsroutes aangelegd zijn. Maar er wordt ook gewoon gewerkt door de boer die zijn land bewerkt of zijn vee inspecteert. Kortom; dit Landschapspark leeft de hele dag.

 

Wil je wat meer informatie dan kun je contact opnemen met Setty Vos 0492-545649

Wil je wat meer van het IVN weten dan ga je naar www.ivn.nl/helmond

142 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *