Loop zaterdag mee of moedig aan bij LightRun en NightRun

Helmond.

Het enthousiasme spat ervan af. En dat voor dames die tot februari nog nooit hadden hardgelopen, laat staan hadden gedacht dat ze 5 of zelfs 10 kilometer konden rennen achter elkaar. Onder de bezielende leiding van de bekende Helmondse Healthy Sisters, Rachida en Najima Kharbouche, wordt drie keer per week getraind met als doel in 6 weken tijd 3 kilometer achtereen te kunnen hardlopen. En langer. En sneller. Met resultaat! Een deel van hen doet samen met de Healthy Sisters mee met de NightRun die op zaterdagavond 20 mei plaatsvindt. Net als zo’n 700 lopers! Om 20.00 uur start op het Havenplein de LightRun, waar jeugd tot 13 jaar een ronde van 1 km gaat hardlopen. Om 21.00 uur gaan onder leiding van wethouder Stienen de honderden volwassenen van start om de 5, 10 of 15 km te rennen. De LightRun en NightRun worden georganiseerd door de Helmondse Atletiek Vereniging en JIBB. Inschrijven kan nog. Voor kinderen is dat slechts 2 euro inclusief bidon en een medaille. Deze is bekostigd door de Rabobank.

Volwassenen betalen 10 euro. Rondje door de stad Er zijn al zo’n 700 inschrijvingen. Jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Mensen die vaak hun hardloopkleren aan trekken bij bijvoorbeeld HAC, maar evengoed gewoon sportievelingen die amper getraind hebben en de 5 km wel aandurven. Sommigen om aan vrienden te bewijzen dat ze het kunnen, anderen komen vriendschappelijk hand-in-hand over de finish. Rennen is gewoon leuk. Voor jong en ouder. Zeker door je eigen stad. Bij een deel van de lopers gaat het om snelheid en een goede tijd te lopen, bij het merendeel gaat het om de gezelligheid van lopen in eigen stad en aangemoedigd te worden. Er is een echte stadse route waarbij de lopers over de Traverse lopen, via Kerkstraat, Ameidestraat, Koninginnewal, Molenstraat, Pastoor van Leeuwenstraat, Heistraat en via de Marktstraat, via een ronde om het kasteel en dan met de finish over de Kasteellaan naar de finish bij het Havenplein.

Bewoners aan en binnen de route kunnen die avond niet met hun auto de wijk in of verlaten. Iedereen dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Loop mee of moedig gezellig aan. Het leuke is dat diverse ondernemers uit de Heistraat, maar ook bij Lokaal 42 op de Markt en bij cafés De Jongens en het Pakhuis, uitpakken om het de lopers naar de zin te maken. Ook aanwonenden zorgen voor applaus en vrolijke noten. Startnummer halen De bijna 700 kinderen en volwassenen die hun startnummer al willen ophalen kunnen dit tot zaterdags 17.00 uur nog doen bij Intersport op de Steenweg. Nainschrijven kan zaterdag bij het secretariaat van Raymakers Textiel aan de Kanaaldijk (tegenover het Havenplein) van 18.00-19.30u voor de LightRun (jeugd) en tot 20.30 uur voor de NightRun. Informatie is te vinden op www. hac-helmond.nl of mail naar nightrun@hac-helmond.nl

weekkrant-de-loop-logo-1

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

 

1,734 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *