• Spelen met koffie en gezelligheid 013
  • Spelen met koffie en gezelligheid 007
  • Spelen met koffie en gezelligheid 014

Er zijn heel veel buurthuizen, wijkhuizen en andere gelegenheden waar men gezellig met elkaar kan vertoeven onder het genot van een kopje koffie. Maar niet alle wijkhuizen en buurthuizen zijn elke dag al vroeg geopend. Daarom zijn er soms lunchrooms die een gelegenheid bieden voor een gezellig samen zijn. Vandaag was ik te gast bij Lunchroom De Keyser in de Torenstraat en had een gesprekje met de bedrijfsleider, Willem Snijders. Hier volgt het verslag en Willem verteld: ” we zijn elke dag geopend van tien uur s’morgens tot vier uur s’middags, behalve de vrijdag. Dan zijn we pas om half drie open (tot vier uur). Zondags en s’maandags zijn we gesloten.

Het was een initiatief van de Lev groep om elke zomer een ochtend te organiseren voor mensen die alleen zijn, in het bejaardenhuis ( De Ameideflat en Keyserinnedael ) wonen, maar we krijgen ook mensen uit Helmond -Noord ( Kasteel Noord ) die hier een ochtend komen kletsen of een kopje koffie komen drinken. Maar vanwege het enorme succes werd er besloten dit ook de andere jaargetijden te doen. We zijn eigenlijk een onderdeel van de stichting SWZ en hebben drie begeleiders en ongeveer negentien medewerkers in dienst.  Dit zijn veelal mensen met een lichte verstandelijke beperking of een lichte lichamelijke beperking. Vandaar deze vorm van dagbesteding.

Er is iemand van de Lev ( Ad ) die hier aanwezig is en met de mensen een spelletje mee speelt. Er wordt veel rummi-cub gespeeld en een kaartje gelegd. Maar als er mensen zijn die iets anders willen spelen kan dit in overleg natuurlijk altijd. De groep bestaat meestal ongeveer uit twaalf tot vijftien mensen en het is hier altijd gezellig. Als er iemand voor het eerst hier komt wordt deze direct opgenomen om mee te doen. Er is bijna niemand die altijd alleen zit of deze persoon moet dit zelf willen. Het eerste kopje koffie wordt betaald maar het tweede kopje koffie of thee is gratis. Soms krijgen we ook wel eens groepen mensen die hier gezellig komen kletsen bij een kopje koffie. Bijvoorbeeld de KBO afdeling Stiphout en soms als er mensen op bezoek komen bij het Edah museum. In het algemeen is het een prima initiatief en de mensen vinden het allemaal erg gezellig en komen hier graag. En dat willen we zo houden…”

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,952 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *