Maestro Mierlo-Hout is …Tim Kuijpers

In Wijkhuis De Geseldonk werd op zaterdagavond 12 oktober gestreden om de titel Maestro Mierlo-Hout. Het nieuwe evenement werd in het leven geroepen door muziekvereniging Unitas uit Mierlo-Hout. Voor een bijna volledig uitverkochte zaal De Geseldonk hanteerden de maestro’s hun dirigeerstokje en mocht het aanwezige publiek via hun applaus, geregistreerd op een decibelmeter, aangeven wie met de baton het orkest het beste had gedirigeerd. Vanzelfsprekend was er een deskundige vakjury aanwezig: Henk van de Weijer en Bob van Rutte. Op onnavolgbare wijze wisten zij de verrichtingen van maestro’s te beoordelen.

Wie wordt Maestro Mierlo-Hout?

Drie Mierlo-Houtenaren werden gestrikt om zich aan te melden voor Maestro Mierlo-Hout: Petra van de Bosch (directeur Kind Centrum In ’t Hart van ’t hout), Cor van Rijsingen (voorzitter OVMH en Erekluppel bij CV de Houtse Kluppels) en Tim Kuijpers (beheerder wijkhuis de Geseldonk). Zij kregen van dirigent Tim Verstegen van muziekvereniging Unitas een workshop dirigeren aangeboden. Daar werd een film van gemaakt door Ditisonzewijk, zodat iedere kandidaat thuis kon oefenen naar aanleiding van de film van de workshop. Daarna mochten de kandidaten driemaal oefenen met het orkest en werden zij op deze manier snel klaargestoomd voor het optreden op zaterdagavond.

Zenuwachtig?

De avond werd perfect gepresenteerd door Jelco Beekers. Op hun eigen wijze wisten de maestro’s het orkest toch door de muziekstukken te leiden. Zo zwaaide Petra driftig met de dirigeerstok, draaide Cor zich zelfs even om naar het publiek om hen aan te moedigen om mee te klappen en zong Tim hardop de liedjes mee. Jelco probeerde de maestro’s op hun gemak te stellen en introduceerde hen bij het publiek en de jury. Hij maakte een praatje met de directe familie waaruit bleek dat de spanningen de laatste weken wel erg op waren gelopen in huis. De collega’s en vrijwilligers van De Geseldonk boden Tim Kuijpers na afloop nog een lekker drankje aan, want de laatste twee weken wás het toch gezellig werken met Tim. Of zoals Lilian vermeldde: ‘De bom kon elk moment ontploffen!’ Ook de andere kandidaten bleken niet over ijzeren zenuwen te beschikken en alle drie verzuchtten ze na afloop: ‘Blij dat het achter de rug is.’

Prijsuitreiking

Uiteindelijk speelde Muziekvereniging Unitas nog een paar muziekstukken waarna de prijsuitreiking plaatsvond. Na een spannend tromgeroffel kwam Tim Kuijpers als winnaar uit de strijd. Hij mocht de sculptuur in ontvangst nemen en de bloemen. De tweede prijs was voor Cor van Rijsingen en de derde prijs voor Petra van de Bos. De winnaar van Maestro Mierlo-Hout zal ook nog een keer een optreden mogen geven tijdens het kerstconcert van Unitas op 26 december.

Volgende week Maestro Brandevoort

Volgende week zaterdag 19 oktober, zullen in ’t Brandpunt in Brandevoort drie deelnemers strijden om de titel ‘Maestro Brandevoort’. Hier zijn de deelnemers Joris Dekker (directeur OBS Brandevoort), Jet Uijen (eigenaresse Boutique4more Brandevoort) en Mark Sanders (prins CV de Brandeliers). Kaarten hiervoor zijn nog te koop via ticketshop Brandevoort.

Met dank aan Jan Dijstelbloem voor de foto’s. Meer foto’s van de avond kunt u terugzien op www.jadijfoto.nl

Op de foto’s rest copyright!

539 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *