Maick Coolen fotografeert de Oranjebuurt

Voor Goeikes – Helmonders in beeld legde diverse fotografen de afgelopen maanden de wijken van Helmond vast. In november worden deze foto’s gebundeld in een boek, in december zijn de beelden door het hele centrum te zien. Dit is onze wijk heeft de primeur voor de verhalen achter de serie. Deze week: Maick Coolen in de Oranjebuurt.

De ode aan de stad

Maick richt zijn camera het liefst op landschappen. Dat is niet gek voor iemand die zowel in Canada als Italië heeft gewoond. Het was dan ook na die reizen dat Maick besefte hoe mooi Helmond was. Met het kanaal, de Warande en kasteel Croy kan je ook in de buurt mooie foto’s maken. Toch koos Maick ervoor te emigreren naar Nieuw Zeeland. Maar niet voordat hij een ode bracht aan de wijk waar hij geboren en getogen is. 

“Ik heb binnen mijn serie een combinatie gemaakt tussen bekenden van mij en bekenden uit de wijk. Dat varieert van mijn vader, kinderen van vrienden en een oud docent tot de burgermeester van de stad.” Maick fotografeerde alles met de analoge camera. “Door met analoog te werken heb je langer tijd nodig voor een foto. Dat is spannend, want mensen moeten zich wel comfortabel voelen. Ik maak dan ook zo min mogelijk geposeerde portretten. Ik overval mensen graag, omdat ze dan echt zichzelf zijn.”

Hoewel het Helmondse landschap niet opweegt tegen dat van zijn nieuwe woonplek mist Maick de Helmonder zelf wel. “Helmonders zeggen waar het op staat en zijn super divers. Dat maakt de stad en haar inwoners fotogeniek.” De veelzijdige serie van Maick is daar het resultaat van.

1,073 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *