Velen hebben inmiddels de maquettes van verdwenen historische panden bezichtigd. Deze werden vervaardigd door Gerrit en Nellie van Neerven. Mocht u denken dat zij gestopt waren met hun tentoonstelling, dan kunnen we u geruststellen: de maquettes stralen nu op een nieuwe locatie in het Helmondse centrum. De vastgoedeigenaar van een leegstaand pand op Markt 56, heeft onlangs een ruimte beschikbaar gesteld waar wederom geëxposeerd kan worden (zie de locatie op het kaartje rechts, op deze pagina).

Gerrit en Nellie van Neerven zijn dolgelukkig met dit nieuwe pand. Zij zijn druk bezig met het inrichten van de expositieruimte en verfraaiing van de maquettes. Het grote voordeel is dat werkzaamheden aan de maquettes nu ook ter plaatse kunnen worden uitgevoerd. Onlangs werd er weer een nieuwe maquette van een monumentaal pand toegevoegd aan de collectie en het echtpaar kan niet wachten tot het moment aanbreekt dat deze aan het grote publiek tentoongesteld kan worden.
Ook dit keer krijgt Gerrit bij de inrichting veel hulp zijn broer Mies van Neerven. Sjef Spoormakers, Thea van Stokkum en Henk van Dijk steken ook de handen uit de mouwen om alles in gereedheid te brengen voor de openstelling, die na carnaval gaat plaatsvinden.
De expositieruimte waar de bezoekers straks terecht kunnen is ruimer dan voorheen en daardoor gemakkelijker toegankelijk voor rolstoelgebruikers of bezoekers in een scootmobiel.
Wethouder Frans Stienen gaat op zaterdag 4 maart om 12.00 uur de officiële opening verrichten en iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het echtpaar hoopt net als voorheen op veel belangstelling van het Helmondse publiek.

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,675 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Gerrit en Nellie Reply

    PRACHTIG GEDAAN! mooi in elkaar gezet en nu maar genieten Dank jullie wel Makers van dit filmpje

  2. Anneke Quadt van Dam Reply

    prachtig gemaakt en ik zat al te genieten van het filmpje en van de gebouwen wat zijn jullie Gerrit en Nellie toch grote kunstenaars zo gauw ik weer in Helmond ben kom ik beslist ff binnen lopen heel veel succes bij de opening alvast gefeliciteerd

  3. käthie saris Reply

    ik heb zojuist van het mooie filmpje zitten genieten. Kom zeker weer eens binnenlopen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *