Markiesveld in Helmond West klaar voor gebruik

De nieuwe speeltoestellen zijn volop uitgetest. Ook de voetbalkooi heeft al heel wat goals geïncasseerd. De glijbanen, bankjes  in het groen en het hondenloslaatveldje maken het Markiesveld compleet. En klaar voor gebruik. Leerlingen van Westwijzer, omwonenden en wijkwethouder de Vries hebben het veld vanochtend officieel geopend. Daarmee is weer een project afgerond in de vernieuwing van de wijk Helmond West.

Samen met bewoners

Bewoners worden nauw betrokken bij de wijkvernieuwing van Helmond West. Zo ook bij het Markiesveld , waar de wijkraad en inwoners hebben meegedacht over de indeling en het ontwerp.

WoCom overlegt met bewoners van zo’n 100 sociale huurwoningen over het geplande groot onderhoud in 2018 en 2019. Ook voert woCom samen met de LEVgroep ‘Achter de voordeur-gesprekken’ om de inwoners beter te leren kennen en samen te kijken of zij iets willen betekenen voor hun wijk. Wat gaat er goed en wat kan beter?

De binnenkort op te zetten buurtpreventieteams ondersteunen om de buurt om mooier, socialer en veiliger te maken. Ook andere partijen in Helmond West dragen hun steentje bij aan de verbetering van de wijk. Zo is basisschool Westwijzer aan de slag gegaan met de vreedzame schoolmethodiek om conflicten op te lossen. Op diezelfde school is er een pilot geweest om naschoolse activiteiten aan te bieden. Om zo kinderen de beste ontwikkelkansen te bieden.

Andere projecten

Hieronder staat een kort overzicht van de andere onderdelen van Helmond West:

  • De verbouwing van het Patronaat naar ambachtelijk bedrijvencentrum  is nog in volle gang. In het 1e kwartaal van 2018 kunnen de huurders  aan de slag. De units op de 2e verdieping zijn nog te huur.
  • Speeltuin Helmond West heeft een nieuw Paviljoen. Ook is de speeltuin opnieuw ingericht en is de beweegtuin  voor ouderen van een afdak voorzien. Zodat er, weer of geen weer, altijd gesport kan worden. Al dan niet samen met de buurtsportcoaches van JIBB.
  • De openbare ruimte rondom Lennard Gruijtersstraat, Markiesstraat en Minstreelstraat is aangepakt. De Haagstraat is heringericht en in de Haaglaan zijn onder andere verkeersdrempels aangelegd. De verkeersveiligheid en bereikbaarheid zijn daardoor verbeterd.
  • De aanleg van het Goorlooppark Midden is bijna klaar, inclusief de ecopassage aan de Houtse Parallelweg.

Een compleet overzicht staat op www.helmondwest.nl

Foto: Pressvisuals.com

2,360 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *