Ruime belangstelling bij presentatie tekeningen herinrichting Mierloseweg

De wijkraad Mierlo-Hout heeft al meer dan 25 jaar aangedrongen op renovatie en herinrichting van de Mierloseweg. Medio maart gaat op de Mierloseweg de eerste klinker uit de grond en start de gemeente daadwerkelijk met de uitvoering van deze herinrichting, (wellicht met een officieel momentje).

De werkzaamheden vinden plaats vanaf de Troelstrastraat tot aan de Houtse Parallelweg en zijn naar verwachting omstreeks eind oktober gereed. Maandag 25 februari werd er door de gemeente een inloopavond georganiseerd bij De Koning, waarbij de inwoners de plannen konden bekijken en vragen konden stellen.

In samenwerking tussen de gemeente, de wijkraad Mierlo-Hout, de ondernemers (OVMH) en de bewoners van de Mierloseweg zijn de plannen op papier gezet. Een speciale commissie heeft zich samen met de ambtenaren gebogen over de plannen en de wensen op papier gezet. De herinrichting wordt in acht fases gerealiseerd, waarbij gestart wordt vanaf de Troelstrastraat. Er komt nieuwe riolering, parkeervakken en nieuwe voetpaden.

Er is speciale aandacht voor de bereikbaarheid van de ondernemers en de woningen. De gemeente zal trachten de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zullen de voetgangers tijdens de werkzaamheden steeds via een verhard pad de woningen kunnen bereiken.

Ditisonzewijk maakte in opdracht van de wijkraad een korte impressie van de inloopavond en sprak onder andere wethouder Erik de Vries over de herinrichting. U kunt deze impressie zien via YouTube of op Facebook

Camera, montage Mario Coolen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

928 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *