Zijn komst was aangekondigd. Op zaterdag  9 maart leek het wel alsof het koninklijk paar Willem-Alexander en Maxima op bezoek kwamen. Echter de Helmondse bevolking liep uit voor het bezoek van politicus Geert Wilders.

Direct vanuit Heerlen kwam Geert Wilders naar Helmond om flyers uit te delen in aanloop naar de verkiezingen. Ondanks het slechte weer was het enorm druk in heel het centrum van Helmond. De politicus werd vergezeld door beveiliging en er was ook veel politie op de been. De Kerkstraat, waar hij zou aankomen, zag zwart van de mensen en de politieagenten vroegen dringend maar beleefd of de mensen naar de kiosk op de markt wilden vertrekken. Weinigen gaven gehoor aan het verzoek. Zelfs de vele toegestroomde media kregen nul op rekest. Fotografen en cameramensen van Omroep Brabant, ED, Telegraaf en Algemeen Dagblad werden gedwongen achteruit te gaan, om plaats te maken. Als dit niet snel genoeg gebeurde zorgden de mensen van de beveiliging van Wilders daar wel voor. Vooral toen Wilders aan kwam rijden in zijn zwarte wagen was het dringen voor de vele mensen van de pers.

Er was ook een delegatie van de actievoerders van de gele hesjes aanwezig die al gauw werden tegengehouden en aan de kant werden geschoven. De partij van Denk! dacht slim te zijn door enkele kreten te roepen maar ook zij werden aan de kant gedwongen. Toen de grote groep van Wilders bij  Hotel Lambert aan kwam was het wel opmerkelijk dat Wilders wel met iedereen, zover dat mogelijk was, op de foto ging en zelfs tijd maakte voor enkele vragen die hem door de mensen gesteld werden, te beantwoorden.

Langzaam aan naderde de Politicus toch het kruispunt bij het grote marktplein bij de Ameide en daar stond inmiddels zijn zwaar bewaakte auto al weer klaar om te vertrekken. Maar toch lukte het de wijkreporter van Ditisonzewijk even naar Wilders te roepen en toen die keek even een mooie foto te maken. Wilders tevreden en de fotograaf tevreden. Kort daarna vertrok de stoet weg.


Fotografie en verslag: Hans Choufoer

Filmverslag Jason Gerritsen


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk,
Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV,
ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,059 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *