MEE: Ondersteuning bij langdurige zorg

In de Wet langdurige zorg (Wlz) is geregeld dat u bij allerlei vragen over uw zorg ondersteund kunt worden door een cliëntondersteuner van MEE. Wij helpen u bij het organiseren van de zorg die u nodig heeft. Uw wens staat centraal.

Samenhang in zorgaanbod

Vaak heeft u te maken met verschillende organisaties, instanties en wet- en regelgeving. MEE zorgt voor samenhang in het zorgaanbod en stemt waar nodig af met uw netwerk (zoals mantelzorgers, familie, vrijwilligers en vrienden).

Onafhankelijk

De ondersteuning van MEE is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren. Een onafhankelijke cliëntondersteuner langdurige zorg kan u het volgende bieden:

  • Informatie en advies over de wet langdurige zorg.
  • Ondersteuning bij het opstellen, evalueren en bijstellen van uw persoonlijk plan en zorgplan.
  • Ondersteuning bij het kiezen van een zorgaanbieder.
  • Bemiddeling op het moment dat cliënt en zorgaanbieder er samen niet uitkomen.

Waarom?

Alle mensen met een Wlz- indicatie kunnen gebruik maken van een cliëntondersteuner. U kunt ondersteuning vragen bij de volgende zaken:

Hiervoor kunt u bij MEE terecht

Een cliëntondersteuner zorgt voor een sterkere positie van u als cliënt. Door u te informeren, adviseren en te begeleiden kunt u de keuzes maken die goed bij uw situatie passen

  • Informatie en advies: dit betekent in ieder geval dat ondersteuners u kunnen informeren en adviseren over verschillende ondersteuningsvormen, het zorgaanbod in de regio, uw rechten en wachttijden bij zorgaanbieders.
  • Het kiezen van een passende zorgaanbieder: cliëntondersteuners kunnen u bemiddelen of begeleiden naar een zorgaanbieder als u gekozen heeft voor opname in een instelling, een Volledig pakket thuis (VPT) of Modulair pakket thuis (MPT).
  • De invulling van uw zorgvraag: bijvoorbeeld ondersteuning bij het opstellen van een persoonlijk plan voor MPT en Persoonsgebonden budget (Pgb). Maar ook ondersteuning wanneer u het met uw zorgaanbieder niet eens wordt over de invulling van uw zorgvraag.
  • Het opstellen, evalueren en bijstellen van uw zorg of ondersteuningsplan: u kunt ondersteuning vragen bij het gezamenlijk voorbereiden van deze zorgplanbespreking, maar ook om u tijdens het gesprek bij te staan.

Kosten en aanmelden

Cliënt ondersteuning is gratis en er is geen doorverwijzing van de huisarts of beschikking van de gemeente voor nodig. Aanmelden bij MEE kan je zelf doen via het servicepunt:

Mailen: info@meezuidoostbrabant.nl

Bellen: 040-2140404

Website: www.meezuidoostbrabant.nl

Volg ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/MEEzuidoostbrabant/

 

 

 

923 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *