• DIOWHCH-Zonnesteen (1)
  • DIOWHCH-Zonnesteen (6)
  • DIOWHCH-Zonnesteen (12)

Afgevaardigden van de gemeente Helmond brachten op donderdag 12 september een bezoek aan de Zonnesteen. Aanwezig waren onder andere de heer Eric Bloem van bouwbeleid en wethouder Gaby van der Waardenburg. Voor het gesprek, gingen de bezoekers eerst boven het dak op om de zonnepanelen en het (witte)dakleer te bekijken. De zestig zonnepanelen die op het dak van de Zonnesteen liggen zorgen voor een minder grote energierekening en het witte dak voor meer koeling in de zomer.

Binnen werd er verteld over het duurzaamheidsbeleid van Helmond. Er zijn al behoorlijk veel maatregelen getroffen. Tegenwoordig worden de bewoners en het vastgoedgebeuren gevraagd of zij aan  het duurzaamheidsbeleid willen mee werken. Er worden al voornamelijk groene daken als dakbedekking genomen. Het grote voordeel is dat groene daken vaak ruim twintig jaar mee gaan en de isolatie is gemakkelijker te vervangen. In sporthallen en sportzalen evenals parkeergarages is led-verlichting geplaatst. In (oude) panden wordt na een spouwmuurcontrole vaak isolatie aangebracht. Er werd ook gesproken over groene wanden die gebruikt en geplaatst worden. Dit zijn wanden die met groene planten, voornamelijk vetplanten, zijn begroeid. Dit is ook gunstig wat betreft de insecten: door deze groene wanden komen de insecten steeds vaker en meer terug.

Tot slot kreeg Toon van Beers van de Zonnesteen nog een oorkonde uitgereikt uit handen van de wethouder. Deze oorkonde komt van de organisatie en stichting ‘Trees for all’ en is een bewijs van boomdonatie. Het is een officiële en erkende oorkonde. Van het Project duurzaamheid worden de opbrengsten gebruikt om weer nieuwe bomen aan te planten, in binnen- en buitenland. De Zonnesteen werkt daar aan mee.

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Foto’s van het dak: Toon van Beers

196 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *