Mei Nicaragua Maand

Net als in 2017 heeft Stichting Helmond San Marcos de maand mei uitgeroepen tot Nicaragua maand. In de hele maand zullen er activiteiten plaats vinden die in het teken staan van mondiale bewustwording. Daarbij staan de Global Goals van de Verenigde Naties en het land Nicaragua, en dan met name de stad San Marcos, centraal.

Helmond heeft al jaren een stedenband met San Marcos. Zowel de stichting als de gemeente zijn hierin betrokken. Recentelijk nog is een expertpool van de gemeente in San Marcos geweest om ze te adviseren op het gebied van afvalverwerking, groenvoorziening, waterzuivering en kadaster registratie.

De maand wordt gestart met een reisje naar “Nicaragua”. Met onze ambassadeurs gaan we naar het WereldPaviljoen in Steyl waar ze gaan ervaren hoe het is om te wonen, werken en leven in een land als Nicaragua

Op 12 mei vindt bij Tiendas Diferentes , aan de Markt 45a in Helmond, een speciale verkoop van FairTrade en duurzame artikelen plaats. De opbrengst hiervan is geheel voor ouderenopvang Horizonte, waar we bezig zijn met het aanleggen van internet. Leerlingen van de Praktijkschool en vrijwilligers van de stichting zullen hierbij aanwezig zijn.

De mei Nicaragua maand wordt afgesloten met een tentoonstelling over het dagelijkse leven in San Marcos in Wijkhuis de Fonkel (Prins Karelstraat 123, Helmond). Deze kunt u van 25 mei tot en met 29 juni bezoeken tijdens de openingstijden.

Tussentijds zult u Nicaragua op verschillende plaatsen in Helmond tegen kunnen komen bij activiteiten die nu nog geen vaste plek op de agenda hebben.

tentoonstelling1 tentoonstelling2

2,037 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *