In memoriam Friedie Coolen

Op 2 maart is Friedie Coolen op 83 jarige leeftijd overleden. Friedie was erelid en is 24 jaar instructeur geweest van het tamboerkorps van Fanfare Unitas. In de periode 1954 – 1978 was hij mede verantwoordelijk voor de groei en positieve ontwikkelingen van het tamboerkorps. Bij zijn vertrek werd hij dan ook benoemd tot erelid. Tijdens het 50-jarig bestaan van het tamboerkorps op 30 oktober 2004 traden de oud-tamboers nog eenmaal op onder zijn leiding. Friedie was ook zeer zeker geen onbekende in de regio. Zo was hij onder andere ook instructeur bij Fanfare De Vooruitgang in Stiphout en bij Musis Sacrum in Bakel. Op donderdag 9 maart hebben alle bevriende verenigingen afscheid genomen in de Trudokerk in Stiphout.

Het bestuur en leden van Fanfare Unitas wensen de familie heel veel sterkte toe met dit grote verlies. Afscheid fanfareleden Zowel in Mierlo-Hout als in Stiphout hebben we onlangs afscheid moeten nemen van twee verenigingsmensen. Het ging om twee authentieke fanfareleden. In Mierlo-Hout voormalig Fanfare Unitas voorzitter: Jacq Smeulders en in Stiphout oud-tamboerinstructeur van Fanfare De Vooruitgang: Friedie Coolen. Twee personen van grote betekenis, voor de verenigingen van de twee kerkdorpen; voor westelijk Helmond. Veel oud-fanfareleden bewaren goede herinneringen aan Jacq en Friedie.

Friedie was namelijk ook betrokken bij de opleiding van Unitas-tamboers en was daar graag gezien en was voelde zich ook betrokken bij Unitas-activiteiten. In Stiphout was hij niet alleen instructeur, maar zamelde hij ook voor de fanfare oud papier in en verzorgde hij de administratie van de parochie. Omdat ik zowel Jacq, als Friedie zo’n 55 jaar geleden mocht leren kennen en sindsdien (op afstand) heb meegemaakt, zijn zij mij bijgebleven als twee inspirerende mensen die van grote betekenis waren voor hun achterban. Te hopen is, dat zij nog jarenlang, voor ook jongere generaties, als voorbeeld mogen dienen, waar het gaat om trouw en volharding voor het plaatselijke verenigingsleven.  Jan van Rest

weekkrant-de-loop-logo (1)

Meer-Stiphout-Warande-digitaal-wijk-nieuws:
www.stiphout-warande.ditisonzewijk.nl
Facebook: Stiphout-Warande
Twitter:  @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #Ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

3,568 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Nicole waters Reply

    Veel sterkte. Aan familie en kennissen en vrienden! Zo’n enthousiaste man die ik vaak bij de oude super zag in Stiphout . Hij is een gemis voor buurt genoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *