Mexicaanse folk op 11 augustus Kasteeltuinconcerten 2017

Op de één na laatste avond van de Kasteeltuinconcerten 2017 bevinden we ons in Mexicaanse sferen. De bands Mariachi Reloaded en Mariachi Los Tarascos bespelen het traditionele mariachi genre maar dan met een duidelijke eigen stempel. Op 11 augustus om 20.30 uur betreedt de eerst band, Los Tarascos, het podium samen met accordeonist Dwayne Verheyden. Dat belooft wat! De avond start met Mariachi Los Tarascos ft. Dwayne Verheyden. Het gezelschap speelt in een typische bezetting van gitaar, guitarrón (Mexicaanse basgitaar), vihuela (kleine Mexicaanse gitaar) kasteeltuinconcert_11_aug_2017_helmond_ditisonzewijk_1Mexicaanse folk op Kasteeltuinconcerten 2017 Helmond De stichting Help Us Aut – Help(t) mensen met autisme verder, heeft het kasteeltuinconcert in Helmond “Queen forever” op 18 augustus toegankelijker gemaakt voor jongvolwassenen met autisme. De aanpassingen zijn voorgesteld door enkele jongvolwassenen met autisme. Wat weerhoudt jongvolwassenen met autisme om naar een evenement te gaan? De reis er naar toe (waar fiets plaatsen, auto parkeren, verzamelen), de prikkels / ergernis van in de rij staan/drinken halen, onbekendheid met het terrein/programma en de groep, de kosten en wat te doen als er iets is. Kennismaking, verzamelplaats waar de begeleiding staat te wachten, kennismaking met elkaar en de begeleiding, rondleiding op het terrein, BBQ met drinken, vaste plaats tijdens het concert waar altijd begeleiding is. Bij de begeleiding kunnen ze altijd terecht als er iets is. De begeleiding haalt drinken, loopt mee naar het toilet indien gewenst en doet gewoon gezellig mee. Er is een timetable (draaiboek) gemaakt waarin precies aangegeven staat hoe er wat en wanneer gebeurt. Alle ins en outs zijn met de organiserende partij besproken. Geert Blenckers van de Kasteeltuinconcerten werkt graag mee en stelde voor om een rondleiding over het terrein te geven en deel te nemen aan de BBQ op het terrein. Het programma voor de jongvolwassenen met autisme is van 17:30 – 23:30 uur.

Het begint met een BBQ, daarna het concert met als afsluiting het vuurwerk. De BBQ is gratis voor de jongvolwassenen met autisme die meedoen. Vanwege de zomervakantie is de aanmeldtermijn verlengd. Aanmelden kan tot en met 11 augustus via de website. Dit project is mogelijk gemaakt door de donaties van het Stadslab Helmond, de Stichting Steun Welzijnszorg Helmond, de Lions Club Gewest Helmond en enkele donateurs uit Helmond. Jongvolwassenen met autisme in de regio Helmond kunnen al gratis deelnemen aan de maandelijkse samenkomsten die de stichting Help Us Aut, vanaf 2009, voor hen organiseert, zie website: www.helpusaut.nl s Inschrijven Kasteeltuinconcert voor jongvolwassenen met autisme Helmond en trompet. Samen met Dwayne Verheyden brengt de band een onweerstaanbaar repertoire van pure Mexicaanse folk tot feestelijke liedjes. Vervolgens komt Mariachi Reloaded het podium op. Zij beginnen een nummer in mariachi style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funky groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta en daagt het publiek uit om ze bij te benen! De Kasteeltuinconcerten 2017 will rock you! Op de laatste Kasteeltuinconcert op vrijdag 18 augustus speelt de tributeband Queen Forever. Is het Freddy Mercury? Nee, maar de leadzanger van de tributeband Queen Forever lijkt er wel ontzettend veel op. De Kasteeltuinconcerten 2017 worden groots afgesloten met de klassiekers van Queen en een vuurwerkshow. De tributeband Queen Forever zal menigeen doen verbazen met de fantastische wijze waarop alle hit-nummers van de legendarische Britse rockformatie worden vertolkt.

Waar de concurrentie veel werkt met orkestbanden doet Queen Forever alles live. Naast dat deze band klinkt als Queen schromen de muzikanten ook niet om er uit te zien als Queen! De leadzanger, Timothy Drake, werd zelfs tweede in de look-a-like wedstrijd ‘My name is´ als Freddy Mercury. Kasteeltuinconcerten De muziek start volgens traditie om 20.30 uur en eindigt om 23.00 uur. Het terrein is feestelijk ingericht met parasols, zitgelegenheden en statafels. Daarnaast is het terrein voorzien van diverse horecapunten en toiletvoorzieningen. Dit jaar is er zelfs een échte cocktailbar aanwezig, waar ook gin&tonics te verkrijgen zijn. De horeca is geopend van 19.30 tot 23.30 uur. De dansvloer ligt iedere vrijdagavond voor je klaar en door de foodmarket zijn lekkere snacks altijd binnen handbereik. Barbecue-arrangement Geniet ook de laatste avond voorafgaand aan de Kasteeltuinconcerten samen met je collega’s, zakenrelaties, familie of vrienden van een uitgebreid barbecue-arrangement in de kasteeltuin. Zo kun je betaalbaar en gezellig op een unieke, sfeervolle locatie genieten van vers bereide barbecuegerechten. Het arrangement inclusief consumpties kan iedere vrijdagavond gereserveerd worden van 17.30 tot 20.00 uur. Reserveren kan door te mailen naar info@kasteeltuinconcerten.nl of te bellen naar 0492-200020. Sponsors De Kasteeltuinconcerten werden mede mogelijk gemaakt door Abline Media, Bavaria, Emté, Helmond Marketing, Meeus, Multiprint, Omroep Helmond, Pieter Maakt ‘T, Rabobank, Rooijakkers Party & Events, Sligro, Sound & Light Technology, Storeplay, Van den Udenhout, Vlisco, Verbakel Party & More en Weekkrant De Loop. Kijk voor meer informatie, leuke filmpjes, de barbecuearrangementen en foto’s van de bands op: www.kasteeltuinconcerten.nl 

weekkrant-de-loop-logo-1Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,602 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *