Mierlo-Hout zet sporten en bewegen letterlijk op de kaart

Dat de diverse sportzalen in Mierlo-Hout aan een grondige opknapbeurt toe zijn, is algemeen bekend. De panden daterend uit de 60er tot 80er jaren zijn sterk verouderd en voldoen niet meer aan de hedendaagse normen. Het plan van de wijkraad Mierlo-Hout om de gemeente te vragen eens goed naar de sportzalen te kijken, kreeg een extra zetje van wethouder Frans Stienen: ‘Kom met een visie en we zullen er serieus naar kijken,’ aldus de wethouder.

Toekomstvisie sport en bewegen in Mierlo-Hout 2021

De wijkraad besloot bij het ontwikkelen van een visie alle betrokken instanties en verenigingen te betrekken om zo te komen tot een brede wijkgedragen visie.

Deze is tot stand gekomen in dialoog tussen gemeente, inwoners, verenigingen, maatschappelijke partners en de scholen: wijkraad Mierlo-Hout, KBO St Lucia, Turnclub HT’35, RKSV Mierlo-Hout, volleybalvereniging VC Polaris, sportaccommodatie De Beemd, basisscholen ’t Baken, Joris en Odulfus, openbare basisschool ’t Hout, JIBB en de gemeente Helmond.

Het totale plan betreft alle inwoners van Mierlo-Hout, dus niet alleen de groeperingen die in de werkgroep betrokken zijn. De eerste bijeenkomst was in mei 2017. Het is duidelijk dat alle neuzen naar één kant staan en hoewel er toch nog individuele wensen zijn werd de visie op donderdag 1 februari gezamenlijk gepresenteerd aan de pers, gemeenteraadsleden en burgerleden. Aan de hand van een plattegrond werden de plannen uiteengezet. De raadsleden waren positief over de visie.

Een groot sportcomplex toegankelijk voor iedereen

Mierlo-Hout is een hechte gemeenschap met vele vrijwilligers die graag samenwerken. Dat blijkt ook nu weer uit het gepresenteerde plan waarbij op het terrein van de voetbalvereniging een gloednieuw en multifunctioneel sportpark moet gaan verrijzen met plaats voor buiten- en binnensporten en dat aansluit aan de sportvisie van de gemeente Helmond.

Er is volgens de werkgroep behoefte aan een nieuwe sportvoorziening met sporthal, instructiebad en turnhal gecombineerd met een voetbalvoorziening. Een moderne gymzaal met een klimwand, voldoende volleybalvelden, een turnhal met vaste toestellen en buiten ruimte voor atletiek, beachvolleybal, jeu de boulesbanen enz.

Hiermee wordt gezorgd voor een centrale ontmoetingsplek in de wijk, waar iedereen, jong en oud, kan ontspannen, bewegen en recreëren in een natuurlijke omgeving.

De plannen sluiten naadloos aan bij de ontwikkeling van twee beweegroutes die samenkomen bij De Geseldonk en het nieuwe beleidsplan van de gemeente: Natuurlijk Buiten Spelen: speelplekken in de wijk waar men er graag eentje bij de Odulfusschool en een bij de Openbare school gerealiseerd zou zien. Met bovenstaande ambities wordt een beweegzone gecreëerd die bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

Nu de plannen aan de raad zijn gepresenteerd zullen deze door de gemeente worden onderzocht op de haalbaarheid.

3,167 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *