Mierloseweg op de schop; download de plattegrond

Op maandag heeft de gemeente Helmond een inloopavond gehouden over het ontwerp van de Mierloseweg. Deze weg wordt heringericht. De herinrichting heeft betrekking op het gedeelte tussen de Troelstrastraat en loopt door tot over het spoor tot ongeveer de Houtse Parallelweg. De inloop was in De Koning aan de Mierloseweg 301 en werd tot ieders tevredenheid, zeer druk bezocht.

De gemeente en de commissie Mierlo-Hout 2021, bestaande uit vertegenwoordigers uit Mierlo-Hout, gaven tijdens deze avond uitleg over het ontwerp. Over de uitvoering – het hoe en wanneer- wordt een aparte inloopavond georganiseerd als de aanbesteding heeft plaatsgevonden en bekend is wie de aannemer wordt.
Wijkraadvoorzitter Jan Drouen was bij het ontwerp betrokken en vind het plan geweldig. ‘Vijfentwintig jaar geleden, ten tijde van de oprichting van de wijkraad Mierlo-Hout, werd de renovatie van de Mierloseweg besproken. Vooral de riolering was aan vervanging toe. Door allerlei oorzaken werd het plan door de gemeente steeds uitgesteld, maar nu gaat het dan eindelijk gebeuren,’ aldus de voorzitter. Het is een mooi plan, ontworpen in overleg met de
Wijkraad, wijkbewoners en ondernemers en met de ambtenaren van de gemeente, zodat iedereen tevreden is. Zo is er aan de veiligheid van de fietsers gedacht en aan meer parkeergelegenheid voor de deur van de ondernemers. In het plan wordt ook gebruik gemaakt van twee verschillende soorten wegdek: de bewoners kozen voor asfalt terwijl de winkeliers liever de sfeervolle straatstenen voorstonden. Aan vrijwel alle eisen van de commissieleden kon worden voldaan. Hebt u de presentatie gemist dan kunt u op het wijkplatform www.ditisonzewijk.nl de digitale versie van de plannen bekijken.
Hebt u vragen over de herinrichting, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Nobel of mevrouw Bijsterveld van het secretariaat van de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (tel 0492 587 800) of een mail sturen naar: j.frerichs@helmond.nl
Voor wie niet bij de inloopavond aanwezig kon zijn. De plattegronden van het plan kunt u in PDF vorm downloaden via onderstaande links:
Mierloseweg_Herinnerichting_diow01
Mierloseweg_Herinnerichting_diow02

Klik hier voor LiveStream

Fotografie: Mario Coolen

 

1,939 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *