Minder busjes van Bravoflex in Helmond

In december 2017 heeft Hermes de Bravoflex busjes geïntroduceerd in Helmond omdat steeds minder mensen gebruik maakten van de vaste buslijnen. Via een telefoontje naar het callcenter of met behulp van een app kan men een Bravoflex busje oproepen, de chauffeur is dan, indien mogelijk en als er zich geen bijzonderheden voordoen, binnen 20 minuten bij de halte waar de passagier staat te wachten en brengt de passagier dan naar de gewenste halte bij de plaats van bestemming.

Hermes is deze proef gestart met 4 busjes. Dit werd terug gebracht naar drie busjes, maar sinds maandag 11 maart 2019 rijden er nog maar 2 busjes rond in Helmond buiten de “spitsuren” en daarbinnen nog maar 3.  Volgens een woordvoerder van Hermes is dit voor een betere besteding van materiaal en geld.

Bij de Politieke partij Helder Helmond bestaat de vrees dat de Bravoflex dienstregeling wordt uitgekleed. Dat wordt weersproken door Hermes, Bravoflex heeft een andere spitsdrukte dan het normale busvervoer, vandaar dit andere aanbod van vervoer.

Volgens Hermes groeit het aantal passagiers nog steeds. in 2018 maakten gemiddeld 75 tot 85 passagiers per dag gebruik van Bravoflex. In 2019 is dit aantal toegenomen naar gemiddeld 110 passagiers per dag.

392 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *