Mirthe Davidson Descelles, leerling van basisschool St Odulfus, heeft met het voorlezen uit het boek ‘Sabel’ van Suzanne Wouda de jury omver geblazen! Het fragment over een joodse familie die tijdens de 2e wereldoorlog wordt ontdekt in hun schuilplaats achter de boekenkast bezorgde bij veel toehoorders kippenvel op de armen. De juryleden waren erg onder de indruk van het voorleestalent van Mirthe. De jury was sowieso erg te spreken over het niveau van de 21 Helmondse schoolkampioenen dit jaar.

Naast Mirthe stonden ook Gigi van de Poel van de Wilhelminaschool en Julian Botterweck van OBS Brandevoort in de spannende finale van de voorleeswedstrijd, die op 11 en 12 februari georganiseerd werd door Bibliotheek Helmond-Peel in Pathé Helmond.

De jury bestond op maandag uit: Mieke Chatrou en Mia Naaijkens en op dinsdag en bij de finale uit: Jacques Vriens, Hans van Gennep, Ingeborg Odekerken en Hanneke van der Westerlake.

Mirthe zal Helmond gaan vertegenwoordigen bij de halve provinciale finale van de voorleeswedstrijd in Goirle op zaterdag 16 maart. Mocht ze ook hier winnen dan gaat ze door naar de provinciale finale op 12 april en wellicht daarna naar de grote landelijke finale op 22 mei in de schouwburg van Amstelveen.Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,096 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *