‘Mitch Epstein, In Time’ te zien bij Museum Helmond

In Kunsthal Helmond is van 1 oktober 2019 tot en met 9 februari 2020 de fototentoonstelling ‘Mitch Epstein, In Time’ te zien. Epstein’s iconische foto’s geven een verrassend en gelaagd beeld van Amerika. Een enorme dieptewerking en de vele interpretatiemogelijkheden van zijn beelden zijn kenmerkend voor het werk van deze Amerikaanse fotograaf.

In Kunsthal Helmond zijn zo’n 50 foto’s te zien die Mitch Epstein selecteerde uit vier vermaarde series: Rocks and Clouds (2018), New York Arbor (2013), American Power (2009) en Family Business (2003). Epstein (1952 in Holyoke, Massachusetts, VS) is een pionier op het gebied van de kleurenfotografie maar werkt ook in zwart-wit. Bij het afdrukken zoekt hij de grenzen van het technisch mogelijke op. De serie Family Business toont de teloorgang van de ondernemingen van Epstein’s vader. De kijker wordt deelgenoot van de gevolgen voor de familie van de fotograaf. Epstein plaatst dit in het licht van de sociaal-maatschappelijke veranderingen in de stad. In American Power toont hij op zeer groot formaat foto’s de invloed van de winning van energiebronnen op het landschap en de inwoners van Amerika. In Rocks en Clouds en New York Arbor zet Epstein op poëtische wijze de traditionele manier om een stad weer te geven op zijn kop. In zijn eerbetoon aan New York staat de natuur centraal en is deze meer dan een achtergrond voor het stadsleven.

De expositie kwam tot stand met steun van Gallery Thomas Zander, Keulen.

Mitch Epstein

In 2011 won Epstein de Prix Pictet voor American Power. Andere prijzen die hij ontving zijn onder andere de Berlin Prize in Arts and Letters van de American Academy in Berlijn (2008) en een Guggenheim Fellowship (2003). Epstein werkte tevens mee als regisseur, cinematograaf en productdesigner aan verschillende films zoals Dad, Mississipi Masala and Salam Bombay! Hij woont in New York. Zijn foto’s bevinden zich in de collecties van vooraanstaande musea zoals het Museum of Modern Art, het Metropolitan Museum of Art en het Whitney Museum of American Art in New York, het J. Paul Getty Museum in Los Angeles, het San Francisco Museum of Modern Art en de Tate Modern in Londen. Ook stelde hij een aantal zeer succesvolle fotoboeken samen uit zijn werk.

Tip: bekijk de American Power-foto’s in de tentoonstelling en luister naar speciaal voor deze serie gecomponeerde cellomuziek. Bezoek tevens in de zaalbios de films Dad en Retail, twee korte films die Epstein maakte bij zijn project Family Business. Tevens is er een preview op zondag 29 september om 11.00 uur, Epstein leidt dan bezoekers rond door de tentoonstelling. De toegang tot de preview is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Bereikbaarheid en tarieven Museum Helmond

Kunsthal Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kasteel Helmond. De beide locaties liggen in het centrum van Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15minuten lopen naar Kunsthal Helmond. Parkeren kan parkeergarage Boscotondo die zich onder de Kunsthal bevindt. Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.m naar Herfstkasteel


Foto: Amos Coal Power Plant, Raymond City, West Virginia 2004, C-print Uit de serie American Power.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

699 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *