Mixed zone, over identiteit en subculturen in de kunst

Van 10 september 2017 t/m 18 februari  2018 toont Museum Helmond in de Kunsthal aan het Frans Joseph van Thielpark circa 30 bijzondere kunstwerken uit de eigen collectie Moderne en Hedendaagse kunst. In Mixed Zone is niets wat het lijkt.

Mixed zone toont de bezoeker kunst waarin (sub)culturen, gender, alter-ego’s, af- en herkomst en identiteit een rol spelen. Bezoekers zien bijvoorbeeld  fanatieke aanhangers van Feyenoord, een Jan Smit fan in haar slaapkamer,  een carnavalsvierder in een snackbar,  een oosterse Moskee in een rococo-omgeving, een transgender in LA, Robbie Williams die grimlacht tussen plassende politie agenten,  Mekka meets Helmond én mensen uit diverse culturen die elkaar ontmoeten in de Leonardusbuurt, een Helmondse volkswijk.

Paul Smith - Robbie Williams - Sing

Kunstenaars    In Mixed Zone zijn zowel recente aankopen als oudere werken uit de collectie te zien: schilderijen, videofilms, fotografie, sculpturen en installaties. Er is kunst te bekijken van onder meer Rammellzee,  Robert Combas, Francois Boisrond, Frans Franciscus, Sven Kroner , Wim Delvoye, Martin Parr, Paul Smith, Michael Wolf, Martijn van de Griendt,  Justine Kurland , Steven Meisel  en Philip-Lorca diCorcia. Speciale gasten zijn de Helmondse kunstenares Tahné Kleijn en het Deens/IJslandse duo Laerke Kersten & Davið Már Gunnarson. Naast kunst is er in de tentoonstellingszaal  de film ‘The Dust Channel’ (2016-2017) te zien van de Israëlische kunstenaar Roee Rosen. Hij was afgelopen zomer dé verrassing van Documenta 14 in Kassel.

 Beeldcultuur   Museum Helmond verzamelt sinds 1978 (inter)nationale hedendaagse kunst. Het museumbeleid richt zich onder andere op het verwerven en tonen van actuele kunst van veelal jonge kunstenaars. Zwaartepunt binnen de collectie vormen de kunstuitingen die een visie geven op onze hedendaagse postindustriële samenleving of geïnspireerd zijn door onze populaire beeldcultuur (internet, televisie, reclame, mode, strips, film. 

 Goed bereikbaar

De Kunsthal aan het Frans Joseph van Thielpark 7 in Helmond is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Parkeergelegenheid is op circa 10 meter afstand van de Kunsthal in de Boscotondo Parkeergarage. Ga je met de trein, stap dan uit op station Helmond en volg de ANWB bewegwijzering. Het is ongeveer 10-15 minuten lopen naar de Kunsthal.

Tarieven & openingstijden

Een museumticket voor volwassen kost 10 euro per persoon. Met dit ticket heb je toegang tot de beide museumlocaties: Kunsthal en Kasteel Helmond. De beide locaties liggen op circa 3 minuten lopen van elkaar, gescheiden door de Zuid-Willemsvaart. Gratis toegang is er onder andere voor Museumkaarthouders, Museumvrienden en kinderen tot 3 jaar.  Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag, doordeweeks van 10.00-17.00 uur en in het weekend van 12.00-17.00 uur. Kijk voor actuele informatie over tarieven, openingstijden en museumprogramma op www.museumhelmond.nl.

Eten en drinken

Een moment ontspannen onder het genot van een hapje en drankje? Dat kan in het sfeervolle Kasteelcafé in Kasteel Helmond (Kasteelplein 1, eten & drinken) en in de Koffiecorner van de Kunsthal (alleen drinken, zelfbediening). In het Kasteelcafé biedt het museum een bescheiden maar prima menukaart, met hapjes variërend van diverse belegde broodjes, soep van de dag en appelgebak en muffins. Ook mogelijk: een kasteel High Tea voor groepsbezoek, kijk op museumhelmond.nl voor meer informatie. Of vraag het na op 0492-587716.

Een leuk cadeau!

Dat kun je aanschaffen op de beide locaties in de museumwinkel. Daar liggen allerlei leuke en interessante gadgets, Dutch Design producten, boeken en kaarten voor je klaar.

Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

 

1,681 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *