Moestuinenproject Van grijs naar Groen

Van Grijs naar Groen is een moestuinenproject voor mensen uit Helmond die in een gedeelte van hun voor- of achtertuin groente willen verbouwen. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij zelf ook mee kunnen en willen helpen in de tuin. Ze wonen zeven cursusbijeenkomsten bij om meer te leren over het inrichten van en werken in een moestuin . Het merendeel van de deelnemers aan dit project betreft mensen die minder financiële mogelijkheden hebben.

Wat kunnen deelnemers van ons verwachten?
LEVgroep helpt de deelnemers  hun tuinen klaar te maken tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet  op 9 maart a.s. Denk hierbij aan tegels uit de tuin halen, geel zand afscheppen, zwart zand en mest in de tuin aanbrengen. Deelnemers krijgen van ons begeleiding, scholing (met excursies) én de plantjes en zaden. Ook mensen die geen tuin hebben, kunnen meedoen. Zij  krijgen een plantenbak van een vierkante meter.

Achtergrond van dit project
Het project van Grijs naar Groen brengt ontwikkelingen bij elkaar, namelijk het terugdringen van armoede (moestuinieren maakt mensen met minder financiële mogelijkheden selfsupporting op een gezonde wijze), het verminderen van sociaal isolement en versterken van sociale samenhang  (deelnemers worden met elkaar in verbinding gebracht door scholing, door uitwisselingen van ervaring en producten). Tevens levert dit project een bijdrage aan een duurzame samenleving doordat we met elkaar werken aan het ‘ vergroenen’ van de stad.

Voor aanmelden en/of meer informatie kan contact worden opgenomen met Erna van Happen van LEVgroep: erna.vanhappen@levgroep.nl / 06-48604499.
Het project wordt gecoördineerd door LEVgroep in samenwerking met diverse partners en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond.

2,564 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *