Mogen wij op u rekenen?

In 2016 is in wijkhuis De Geseldonk gestart met de opvang van licht dementerenden gedurende een dag per week. Nu is dat al uitgebreid tot twee dagen. Het is bedoeld als verlengstuk van de eigen huiskamer. Vandaar dat de gezellig ingerichte ruimte ook de “Huiskamer” genoemd wordt. Het doel is om de gasten zo lang mogelijk actief te houden door middel van diverse gezellige activiteiten en om de mantelzorgers een vrije dag te bezorgen, waardoor zij hun accu weer enigszins kunnen opladen.

In het kader van “Kansrijk” zouden we de “Huiskamer” ook willen inzetten om ouderen te ontlasten, die nu dagelijks als mantelzorger actief zijn.

Wijkraad Mierlo-Hout wil zich inzetten om de uitbreiding van deze dagopvang te realiseren op woensdag en mogelijk op dinsdag. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste personen met geduld en een “warm” hart. Hebt u een verzorgende achtergrond of ervaring met de omgang met mensen die extra zorg nodig hebben en wilt u uw medemens helpen, dan zouden wij graag met u in contact komen. Mocht u deze achtergrond niet hebben, dan kunt u ook reageren, omdat Savant (Alphonsus) graag bereid is om vrijwilligers bij te scholen. Ook de professionele begeleiding berust bij Savant.

Activiteiten

De bezigheden zijn zeer divers. Denk hierbij o.a. aan wandelen, gezelschapsspelletjes doen, biljarten, bloemschikken, samen boodschappen inkopen, bakken, handwerken en heel belangrijk is het voorbereiden van de gezamenlijke lunch, waarbij de gasten zelf de verse soep klaar maken, tafeldekken en opruimen. Als deze wijze van “zorgen” u aanspreekt of u wenst meer informatie dan kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar Jan Drouen, voorzitter@wijkraadmierlohout.nl Hij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

 

539 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *