• natuurlijkbewegen.diow (3)
  • natuurlijkbewegen.diow (17)
  • natuurlijkbewegen.diow (13)

De Montessorischool in Brouwhuis is begonnen met het project waar al lang over gesproken werd: meer bewegen voor de jeugd, ook tijdens de uren op school. Dit gaat in samenwerking met de organisatie  ‘Natuurlijk bewegen’ uit Someren. Directrice Jolanda Duijvestein had op woensdag zevenentwintig juni een informatiedag georganiseerd waar de ouders en eventuele leerkrachten aanwezig konden zijn voordat het eerste bewegingsoefeningen zouden beginnen.  Zij kregen voorlichting over het beweegproject en konden daarna vragen stellen.

Als afgevaardigde van de organisatie ‘Natuurlijk bewegen’ waren  Teun Custers en Sjoerd Otter aanwezig. Sjoerd is een voormalig gymdocent en werkt ongeveer sinds twee jaar voor ‘Natuurlijk bewegen’. De doelstelling is het stimuleren van het kind wat betreft het bewegen, de concentratie en het samenwerken om zo de sociale processen van het kind te verbeteren. Het spelen met oefeningen kan in de pauzes plaatsvinden zodat de kinderen daarna weer fris en opgewekt verder kunnen met het schoolprogramma.

Na de voorlichting en het vragenuurtje gingen de kinderen onder begeleiding van Sjoerd, Teun, directrice Jolanda en enkele ouders (die ook graag mee wilden en konden doen) naar het bij de school gelegen grasveldje waar Sjoerd begon met uitleggen aan de kinderen welke activiteit zou gaan plaatsvinden, maar vooral op welke manier zij dit het beste konden doen. Al gauw daarna waren de kinderen enthousiast bezig met tikkertje, bokspringen en opdrukken.

Aangezien dit voor het eerst en vooral nieuw was voor de leerlingen duurden de oefeningen niet erg lang. Maar tijdens de wandeling terug naar school werden de kinderen wel bezig gehouden met kleine oefeningen zoals even op het linkerbeen blijven staan en na een paar stappen weer op het rechterbeen. Het was volgens de kinderen  een plezierige wandeling, Ook directrice Jolanda was meer dan tevreden. Het uitstapje wordt nog geëvalueerd maar dat het op school ingevoerd gaat worden is zeker…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

 

 

 

1,203 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *