Morris Ring Meeting in Helmond

Het weekend van 23 en 24 juni staat in het teken van internationaal morrisdansen. De Helmondse morrisdansclub organiseert een treffen met Engelse morrisdansclubs, die allen zijn aangesloten bij de Morris Ring. Zo’n 100 morrisdansers treden op voor publiek bij een toer door de stad zaterdag overdag en bij een speciale avond in de Gaviolizaal. Zondag sluiten ze om 11.00 uur af bij het Jan Vissermuseum.

Puur Engels

De Helmondse morrisdansers (begonnen in 1935) zijn al jaren een vertrouwd verschijnsel in onze stad. Dat ze zijn aangesloten bij de Morris Ring, de officiële en puur Engelse organisatie van morrisdansers, is in Helmond nauwelijks bekend. Voor de Helmondse dansers is het een grote eer deel uit te mogen maken van deze Morris Ring. Ze hebben al vele malen Helmond uitgedragen in Engeland. Dat was een logisch gevolg van Member of the Ring zijn. Elk jaar worden er in Engeland vele Ring Meetings gehouden.

Best of English

Bijzonder is dat dit jaar de Ring Meeting in Helmond georganiseerd wordt. Morrisdansteams uit Saddleworth, Bourne River, Exeter, Greensleeves, Thelwall, Yately en Southport wagen zich voor deze gelegenheid aan de oversteek naar het vasteland. Samen met de morrisdansers uit Utrecht en Helmond zullen er in het weekend van 23 en 24 juni zo’n kleine 100 dansers actief zijn in onze stad.

(Feast

Het officiële gedeelte van de Ring Meeting, het Feast, is een besloten aangelegenheid. De Squire of the Ring zit daarbij voor. Er wordt getoost op beide Koningshuizen en volgens protocol wordt gespeecht, gezongen, geproost en gegeten. Dit Feast is een bescheiden onderonsje van de morrisdansers.                                                                                                                                                                  Verder zijn ze niet eenkennig. Het publiek mag aanwezig zijn als de morrisdansers zich op hun best tonen: wanneer ze aan het dansen zijn. Voornamelijk in de openlucht proberen de dansers het toestromende publiek te vermaken.)

Programma

Op zaterdagmorgen kunt u de morrisdansers al vanaf 10.30 uur tegenkomen op diverse plekken in Helmond. Ze maken dan, verdeeld in drie groepen, een toer door de binnenstad. Om 11.30 uur treffen de bijna 100 dansers elkaar bij het kasteel en om 14.00 uur bij de Cacaofabriek.

Zaterdagavond, om 20.00 uur, komen de dansers in actie in de Gaviolizaal met een verrassend programma. Stadskunstenaar en zanger Thomas Pieters zal ook medewerking verlenen. Toegang is gratis. De muzikale begeleiding bij het dansen is zoals altijd in handen van live-muzikanten.

Op zondag vanaf 11.00 uur verzorgen alle morrisdansers een afsluitende show bij het Jan Vissermuseum. Toegang gratis. Met dit optreden wordt de officiële Ring Meeting besloten en keren de gastteams huiswaarts.


Meer-Helmond-Centrum-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.helmond-centrum.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Centrum
Twitter: @Helmondcentrum
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,378 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *