Museum Helmond is op zoek naar bruidsjurken

Voor een tentoonstelling over honderd jaar trouwen in Kasteel Helmond is Museum Helmond op zoek naar bruidsjurken uit de periode 1920-1970. Wie zo’n historische jurk wil uitlenen aan het museum, kan tot uiterlijk 8 oktober een email met een foto van de bruidsjurk (in lage resolutie) sturen naar info@museumhelmond.nl. Of bel met het algemene informatienummer van het museum, tel. 0492-587716.

Het museum kiest circa tien bruidsjurken die worden tentoongesteld in Kasteel Helmond van januari t/m oktober 2018.

Voorwaarden voor uitleen

De bruidsjurk die wordt uitgeleend aan het museum moet uiteraard in goede staat verkeren. Het museum koopt de jurk niet, maar leent deze van de eigenaar voor een bepaalde periode. Het is helemaal leuk als de bruid in het kasteel is getrouwd en er een trouwfoto van is. De foto wordt eventueel ook in de tentoonstelling opgenomen. Tevens zijn filmopnames van voor 1980 van een bruiloft in Kasteel Helmond ook erg welkom. Geschikte films worden mogelijk vertoond in de filmruimte in de tentoonstellingszaal.

Win een bruiloft in Vlisco-jurk

Het klapstuk van de tentoonstelling wordt een prachtige door Vlisco beschikbaar gestelde bruidsjurk van Vlisco-stof waarin de gelukkige bruid in het voorjaar van 2018 gratis in het kasteel  mag trouwen. Deelnemen aan de wedstrijd kan op deze manier: beschrijf in 250 woorden waarom je in een Vlisco-jurk wilt trouwen. En laat zien hoe jouw ideale trouwdag in een Vlisco-jurk in het kasteel eruit ziet. Dit kan bijvoorbeeld een collage (max. 1 A3) zijn met foto’s, tekeningen of afbeeldingen. Zet op jouw inschrijving je naam, adres, postcode, plaats, telefoon en emailadres en stuur het op naar info@museumhelmond.nl of lever het in bij de balie van Kasteel Helmond. De uiterste inleverdatum is 8 oktober. De winnaar ontvangt uiterlijk 1 november bericht. Kijk op www.museumhelmond.nl voor meer informatie over de wedstrijd en de spelregels.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

 

1,615 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *