Nationale Prokkelstagedag

Op donderdag 7 juni organiseerde de Gemeente Helmond een zogenaamde Prokkelstage. Op deze dag liepen verschillende cliënten van de Stichting ORO (zorg en begeleiding) een dag mee bij verschillende afdelingen van de gemeentelijke organisatie. Deze activiteit is voor de tweede keer georganiseerd in het kader van de Prokkelweek.

 De stagiaires lopen een dag mee bij heel verschillende afdelingen van de gemeente Helmond. Zo gaan ze naar het Museum, de Stadswinkel, het Sociaal Domein, het Stadskantoor en lopen zelfs met de wethouder mee. Op deze manier krijgen ze een goed beeld van de verscheidenheid aan afdelingen en taken die een gemeente heeft. Tevens wordt hierdoor de dialoog tussen de cliënten en de gemeente gestimuleerd.

Prokkelweek

De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste helft van juni. Het Fonds Verstandelijk gehandicapten, LFB, MEE, Sien, ’s Heeren Loo, SPZ, VGN en Gehandicaptensport Nederland staan samen aan de wieg van de Prokkelweek. In 2007 organiseerden zij de eerste ‘Verstandelijk gehandicapten 2daagse’, die inmiddels is uitgegroeid tot een week.

Meetellen is meedoen

Dit jaar is de Prokkelweek van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen zijn actief tijdens de Prokkelweek. Zo komen onder andere op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen mensen met en zonder beperking samen. Om bijvoorbeeld met elkaar te sporten, te zingen, te koken, of te eten. Ook nodigen bedrijven en overheden mensen met een beperking uit stage bij hen te komen lopen. Duizenden mensen met een verstandelijke beperking hebben hier al gebruik van gemaakt. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het in de Prokkelweek om draait.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

946 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *