De Nationale Voorleesdagen 2019 in Bibliotheek Helmond-Peel

Voorleesdagen in de Bibliotheek

Bibliotheek Helmond-Peel bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom zijn er van woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari 2019 allerlei spetterende voorleesactiviteiten rondom het prentenboek ‘Een huis voor Harry’

Kom naar de bieb

Kom naar de bieb en stap in de wereld van kat Harry, de hoofdpersoon uit ‘Een huis voor Harry’, het Prentenboek van het Jaar dat werd geschreven door Leo Timmers. De kinderen horen hoe Harry verdwaalt, maar dankzij zijn vrienden toch zijn huis weer terugvindt.

Het boek wordt extra tot leven gebracht door theaterduo Kees & Koos. Samen met de kinderen gaan ze op zoek naar Harry. Een tocht langs verschillende huizen, hokken en nesten. Kaarten voor deze voorstelling zijn hier te bestellen.

Maar dat is nog niet alles! Voorleesbus Blikkie rijdt ook uit tijdens de Nationale Voorleesdagen. De bus bezoekt een groot aantal kinderen op scholen en peuterspeelzalen. Onze leesconsulenten gaan een interactieve voorleesactiviteit doen bij diverse peuter- en kleutergroepen op peuterspeelzalen en op basisscholen. Met mooie materialen komt het verhaal ‘Een huis voor Harry’ tot leven. En ook zijn er voorleesontbijten.

Voorlezen
Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen na deze week met een uitgebreide collectie aan fantasierijke prentenboeken. Wil je komen luisteren naar het voorlezen in de bieb? Ook dat kan. Kijk hier voor de plaats, dag en tijd.

 

Word nu lid

Lid wordenOm de Voorleesdagen extra feestelijk te maken, krijgen kinderen tot en met 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek een vingerpopje van kat Harry. Zij kunnen gratis lid worden. Tijdens de voorleesdagen krijgen ouders die een 0 tot 6 jarige inschrijven een aanbod om zelf een abonnement te nemen met 10 euro korting.

Alles over de Voorleesdagen in de Bibliotheek

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,295 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *