Kiek nauw is de naam van de fotowerkgroep van IVN Helmond. Ze bestaan vijf jaar en vierden dat met een tweedaagse fototentoonstelling in de kantine van speeltuin Helmond West. De leden mochten ieder twee foto’s tonen. Er was een grote variëteit aan foto’s: vogels, insecten en andere dieren, landschappen, macrofoto’s en abstracte foto’s. De foto’s waren allemaal op eenzelfde manier ingelijst en voorzien van een zwart passe-partout. Dit zorgde voor een verzorgde indruk van de tentoonstelling. In een tweede ruimte was een fotopresentatie te zien op een groot tv scherm.

Zaal van de fototentoonstelling

Zaal van de fototentoonstelling

Wij vroegen coördinator Jan van Bommel van IVN/Kiek nauw hoe de fotowerkgroep in de praktijk werkt. Hij gaf aan dat ze iedere twee maanden bij elkaar komen. Hij liet ons de ruimte zien waar de leden bij elkaar komen. De foto’s worden op het TV scherm getoond en vervolgens beoordeeld door de andere fotografen. Eenmaal per jaar gaan de leden gezamenlijk op stap naar een natuurgebied.

We waren natuurlijk ook nieuwsgierig naar de herkomst van de naam Kiek nauw. “Dat is een lang verhaal,” vertelde Jan. Ze zochten naar een naam die ze ook konden gebruiken voor hun website. Het bleek dat er in Laarbeek ook een fotoclub is met bijna dezelfde naam: Kiek nou. Omdat dit anders geschreven werd, hebben ze besloten hun naam te handhaven. Meer informatie over deze fotowerkgroep is te vinden op hun website http://www.kieknauw.nl/

609 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *