Nederlagen voor Polaris Helmond

In het voorbije weekeinde was er voor de Polaris vaandelteams  weinig eer te behalen. Het gehavende eerste herenteam verloor in vier sets van Tupos en voor de dames was in St. Anthonis koploper Somas Activia te sterk. Ook het tweede duel dat de dames moesten spelen, ging met 3-1 tegen concurrent The Athletes Foot/Sittardia verloren. Een belangrijke zege behaalde het tweede herenteam van Polaris. Op concurrent Gepidae uit Tilburg werd de maximale puntenwinst behaald en door het verlies van Achilles kwam de selectie van Hans van Steenis in de promotieklasse op kop.

De heren hadden in de eerste en tweede set tegen Tupos uit Baarlo, de nummer vier op de ranglijst, mede door een hoge foutenlast, weinig in te brengen. Met 15-25 en 16-25 ging Polaris ten onder. In het vervolg beet Polaris van zich af en bood voldoende tegenstand. Zelfs setwinst behoorde tot de mogelijkheden, maar aan het einde van beide sets was het surplus aan kwaliteit van de tegenstander de ploeg te machtig en stond via 22-25 en 23-25 de nederlaag vast.

De dames hadden zaterdag tegen de stevig leidende koploper niks te verliezen. De opdracht was lekker met elkaar ballen en kijken wat eruit komt. Polaris speelde prima en kon in de rallies goed bij blijven, maar liet het in de passing liggen. Elke set kreeg het twee series van vijf punten tegen en dat was teveel. In de vierde set keek het team lang tegen een puntje aan maar op het einde vergaten we de trekker over te halen (15-25, 16-25, 22-25 en 23-25). Zondag ging de strijd tegen de directe concurrent Sittardia. Lisenka van Oorschot en Floor Merkx konden hier niet bijzijn. Uit dames twee deed Josje Cuppen mee en die speelde een prima pot. Ook in dit duel had de selectie in de eerste twee sets moeite met de passing. Gylk Jongstra: “In set drie rolden we Sittardia helemaal op en liep het prima. Juul Knapen op de diagonaal zorgde voor meer scorend vermogen en blokkeerde ook naar behoren. In de vierde set namen we een 16-22 voorsprong en toen haperde plots de machine. Ondanks de aanwijzingen in de time-outs wist Polaris deze set niet te verzilveren Door de 3-1 nederlaag kwamen we op de niet gewenste tiende plaats op de ranglijst terecht. ”

Programma VC Polaris zaterdag 17 maart Sporthal ’t Hout

09:30 uur VC Polaris MB 3 – Spirit Rosmalen MB 3
11:15 uur VC Polaris JC 1- Tupos Baarlo JC 1
11:15 uur VC Polaris MB 1 – SOMAS/Activia St. Anthonis MB 1
13:00 uur VC Polaris JA 1 – VC Fortutas Ospel JA 1
13:00 uur VC Polaris HS 3 – AVOC-HVC-VCM Hegelsom HS 1
15:00 uur VC Polaris DS 1 – Ledub Budel DS 2
17:00 uur DKJO Mierlo HS 1 – Active Rooy Venray HS 1
17:00 uur VC Polaris HS 4 – Saturnus/Hendriks Coppelmans  Uden HS 4
19:00 uur VC Polaris DS 2 – VC Bravo Westerhoven DS 2
19:00 uur VC Polaris HS 5 – Skunk Veghel HS 4


Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,751 totaal aantal vertoningen, 9 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *