Nederlands Kampioenschappen: brons voor turner HT’35

In het T-Kwadraat in Tilburg vonden afgelopen weekend de Nederlands Kampioenschappen meerkamp en toestelfinales plaats voor divisie 2 bovenbouw en N2/Jeugd-1 N3 onderbouw turnsters van HT’35. Via voorwedstrijden, kwartfinales en halve finales plaatsten zij zich uiteindelijk en behoren tot de beste 36 van Nederland.
’s Morgens in de eerste wedstrijdronde kwamen de pupillen in actie. Pupil-1 (2008) Isa Koevermans startte op brug, waarna zij na ook het turnen van balk, vloer en sprong een eindscore van 50,601 behaalde: de 17e plaats. Ondertussen turnde pupil-2 (2007) Renske v.d. Vorst in de andere baan. Haar meerkampscore van 51,017 was goed voor de 29e plaats.
Jeugd-1 (2006) turnsters Lorraine Teurlings en Romy Hulsers kwamen in de tweede wedstrijdronde in actie. Voor hen uiteindelijk een 29e resp. 30e plaats.
Als eerste jaars verplicht gepromoveerde bovenbouwturnster Marieke Steijaert (2005) was plaatsing voor het NK al erg knap. Zij turnde een goede meerkamp en werd uiteindelijk 28e.
Senior Kirsten Bevers wist met een score van 44,017 een 23e plaats te behalen.

Zondag de NK toestelfinales:
Sprong: Isa Koevermans (pupil-1 N2): 7e plaats / Cleo Creutzburg (pupil-2 N2): 6 plaats / Lorraine Teurlings (jeugd-1 N3): 8e plaats
Brug: Isa Koevermans (pupil-1 N2): 5e plaats / Romy Hulsers (jeugd-1 N3): 4e plaats / Lorraine Teurlings (jeugd-1 N3): 7e plaats
Balk: Lorraine Teurlings (jeugd-1 N3): 8e plaats
Vloer: Inge Koolen (jeugd-1 N3): 7e plaats / Inge Berkers (div. 2 Senior): 9e plaats

Ondertussen werd er ook in Hoofddorp geturnd, zondag de NK toestelfinales voor heren. Als tweede divisie senior kwam Danny van Roy in actie op ringen. Een val bij de afsprong kostte hem een medaille, nu werd het een 4 plaats. Derde divisie senior Raoul Coumans had zich geplaatst voor vloer en ringen. Op vloer mislukte een combinatie en werd hij 6e. Wel was er een mooie bronzen medaille op ringen.

Komend weekend in Almelo de Nederlands Kampioenschappen voor de hoogste eerste divisie turnsters. Komend weekend de beurt aan de hoogste eerste divisie turnsters. Voor hen de Nederlandse Kampioenschappen in Almelo.
Tijdens de meerkampfinale op zaterdag komen junior Luna Stolwijk en senioren Kim van Lierop en Lara Teerlink in actie. Zondag tijdens de NK toestelfinales turnt Luna nogmaals haar vloeroefening.

Ook vinden in Breda de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen plaats voor onze D1 en D2 onderbouw turnsters, de districtsfinale. HT’35 is daar vertegenwoordigd met maar liefst 18 turnsters in alle categorieën.

Foto: Danny van Roy en Raoul Coumans (Bron HT’35)

1,839 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *