Nederlandse judoka’s nemen deel aan eerste WK judo voor mensen met een verstandelijke beperking

Een groep van zeven judoka’s gaat deelnemen aan het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking, welke van 19 tot en met 22 oktober a.s. in Keulen wordt georganiseerd. Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden, Etiënne Wolters, Andy Schoutens, Shurensley Verberne en Kayleigh Heerikhuisen zullen Nederland vertegenwoordigen op deze eerste editie van het WK aangepast judo (voorheen G-judo). Ifeanyi Oguejiofor uit Venray vertegenwoordigt zijn geboorteland Frankrijk. Een team van zes coaches en begeleiders maken het Nederlandse team compleet.

Individueel ingeschreven door beslissing Judobond Nederland

De eerste editie van het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking wordt georganiseerd door VG-Project e.V. en de DJB (Deutscher Judo Bund), onder auspiciën van de IJF (International Judo Federation) en de INAS-FID (International Association of Sport for Para Athletes with an intellectual disability). De Judobond Nederland heeft besloten om geen nationaal team te faciliteren en uit te zenden naar dit WK aangepast judo. Een bescheiden maar gedreven groep deelnemers legde zich niet bij deze beslissing neer en besloot om, na overleg met de organisatie,  op individuele basis in te schrijven, om op deze manier toch deel uit te kunnen maken van dit eerste WK aangepast judo. Onlangs werden alle formulieren en bewijsstukken door de INAS-FID en de wedstrijdorganisatie goedgekeurd en zijn de ingeschreven judoka’s zeker van deelname.

Bondspresident Steinmeier beschermheer

Het evenement mag op de steun van veel organisaties en bekende mensen rekenen. Zo zal bondspresident Dr. Frank-Walter Steinmeier persoonlijk de verantwoordelijkheden op zich nemen als beschermheer van het eerste WK aangepast judo en heeft Paus Franciscus onlangs het toernooi gezegend. Meer informatie over het WK aangepast judo is te vinden op de website van de IJF: https://www.ijf.org/news/show/1st-world-championships-for-judoka-with-an-intellectual-disability

Team Aangepast Judo Nederland

Het Team Aangepast Judo Nederland bestaat uit de judoka’s Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden, Etiënne Wolters en Ifeanyi Oguejiofor van Sportinstituut Verhagen uit Venray, Andy Schoutens van Kai-In-Sho uit Roermond, Shurensley Verberne van Budo-vereniging De Hechte Band uit Mierlo en Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten. Allen hebben veel internationale wedstrijdervaring en zijn samen goed voor zeer veel nationale en internationale titels. De zeven judoka’s worden begeleid door de coaches Rudi Verhagen, Mady Holtackers, Angele Geboers, Lianne en Joey Sanders en Bart Heerikhuisen.

Op zoek naar steun

Doordat er geen facilitaire steun vanuit de Judobond Nederland gegeven wordt, zullen alle kosten voor kleding, deelname, reis en verblijf door de judoka’s en coaches zelf gedragen moeten worden. Om deze reden is Team Aangepast Judo Nederland op zoek naar partijen die het team willen ondersteunen. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Bart Heerikhuisen of Rudi Verhagen via AangepastJudoTeamNL@gmail.com.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,778 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *