De Politie heeft in de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus een nepvuurwapen aangetroffen in het uitgaansleven van Helmond. Nepvuurwapens zijn levensgevaarlijk omdat deze nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Rond de klok van 1.00 uur werden de agenten aangesproken door een man op de Noord Koniginnewal in Helmond. Hij wees op een groepje jongens en vertelde dat hij dacht een vuurwapen gezien te hebben. De politie nam deze melding uiterst serieus en ging op onderzoek uit. Het groepje jongens troffen ze helaas niet aan, maar onder een geparkeerde auto vonden ze wel een vuurwapen. Dit bleek te gaan om een nep vuurwapen. De Politie doet nog verder onderzoek.

Levensgevaarlijk:

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. De dreiging die er dan is, is net zo hoog als bij een echt vuurwapen. Veel mensen beseffen het nog niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als de nepwapens in de verkeerde handen komen. Bedenk dat de politie een nepvuurwapen op straat vaak aanziet als een echt vuurwapen en ze daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Waarbij de politie misschien zelfs hun wapen moet gebruiken. En achteraf blijkt het dan te gaan om een nepvuurwapen. Maar van een afstand is dat niet te zien.

Iedereen met een nepwapen is strafbaar.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,737 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *