Nicaraguaanse Muurschilderes in Helmond

De Nicaraguaanse muurschilderes Tania Gutierrez Cerrato is op dit moment in Nederland om samen met leerlingen van basisscholen muurschilderingen te maken. De muurschilderingen hebben als thema de Global Goals, afspraken die gemaakt zijn door de landen van de Verenigde Naties om oa armoede te bestrijden, zorgen dat er goed onderwijs, schoon drinkwater en infrastructuur is voor iedereen en er onderwerpen als klimaat en vrede op de agenda staan.

De muurschilderingen worden gemaakt op basis van tekeningen die door de leerlingen zelf aan de hand van deze onderwerpen worden gemaakt.

Van 23 oktober tot en met 3 november is Tania op uitnodiging van Stichting Helmond San Marcos en de gemeente Helmond in Helmond en zal ze op 2 scholen samen met de leerlingen een aan het werk gaan. De eerste school is de Montessorischool in Brouwhuis en daarna is ze te gast op het Kindcentrum Mozaïek in Helmond Noord.

In deze weken wordt, in het kader van het internationaliseringsproject van de OMO scholen, samengewerkt met leerlingen van het Knippenbergcollege. Deze leerlingen zullen ons helpen met het vertalen van het Spaans naar het Nederlands tijdens een vertaalstage gedurende deze periode.

Ook zullen de basischoolleerlingen tijdens dit project leren ervaren hoe het is om in een land als Nicaragua te wonen, leven en naar school te gaan door de inzet van het inleefatelier en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans die de kinderen meeneemt in zijn verhaal over Sergio en Rosa, 2 kinderen die opgroeien in Nicaragua.

De inzet van de muurschilderes, het inleefatelier en kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans wordt mede mogelijkgemaakt door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua en Platforma-CEMR/Europese Commissie.

muurschildering 2016 Praktijkschool

2,553 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *