Nieuw infobord historische route wijkraad Mierlo-Hout wordt onthuld

Historische samenvatting over het zustersklooster tot woonzorgcentrum Alphonsus  

De commissie Historisch Bewustzijn van de wijkraad Mierlo-Hout heeft enkele jaren geleden het initiatief genomen om te komen tot een historische route door Mierlo-Hout. Enkele borden werden eerder al onthuld: in de wijk Ashorst bij de Schaar, in de Apostelwijk bij de Apostelhoeve en de waterput, bij het Herdenkingsmonument voor oorlogsslachtoffers op de hoek Houtse Parallelweg en Hoofdstraat en het bord bij de St. Luciakerk, op de plek van de tijdelijke graven van de Britse militairen in de Slegersstraat. Het vijfde bord wordt op zaterdag 30 juni om 13.00 uur onthuld tegenover het Alphonsus, waar vroeger het liefdegesticht van de zusters heeft gestaan.

Iedere belangstellende is welkom om de onthulling bij te wonen.

Het bord wordt daar onthuld door het echtpaar Nellie en Gerrit van Neerven, oprichters van de Stichting Stadsgalerij Helmond en creatieve krachten achter de realisatie van de waarheidsgetrouwe maquettes van verdwenen markante Helmondse gebouwen.
Het echtpaar heeft eerder dit jaar in hun Stadsgalerij het klooster toegevoegd, waarvan nu het bord is gerealiseerd. Zij bouwden de maquette van het klooster na, vanaf een ansichtkaart van het klooster, daterend uit omstreeks het jaar 1920.
Het bord vertelt alles over de geschiedenis vanaf de oprichting van het liefdegesticht, de kapel en de omliggende kloostertuin, tot de afbraak en de bouw van het huidige Alphonsus.
Het informatiebord is onderdeel van de historische route door Mierlo-Hout en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de wijkraad Mierlo-Hout, gemeente Helmond, de Rabobank Helmond en de Heemkundekring Myerle. De commissie heeft nog plannen voor enkele nieuwe borden in de wijk.

Illustratie:Gerestaureerde ansichtkaart uit de collectie van Leon de Fost

 


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,601 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *