Nieuwbouw Jan van Brabant college – Deltaweg

Nieuwbouw Deltaweg op schema
Gebouw wind- en waterdicht

Er was nogal wat te vieren op maandag 7 januari op het Jan van Brabant College – Deltaweg. Met een toost van vestigingsdirecteur Cor Kuijpers luidde het Jan van Brabant College -Deltaweg het nieuwe jaar in en werd er stilgestaan bij de vernieuwbouw. Ook werd het logo dat hoort bij het nieuwe onderwijsconcept Deltawijs gepresenteerd. De aula van de middelbare school aan de Deltaweg was goed gevuld met medewerkers. Een speciaal welkom kregen alle bouwvakkers en andere betrokkenen die op dit moment op het Jan van Brabantterrein werken aan een nieuw stuk Jan van Brabant College.

De vernieuwbouw, zoals Kuijpers het bouwtraject noemt, vordert goed. Het gebouw is wind- en waterdicht en de contouren zijn inmiddels goed zichtbaar. “Meestal is een hoogste punt een mijlpaal die gevierd wordt. Wij kiezen ervoor om het nieuwe jaar goed te beginnen en alle bouwers even in het zonnetje te zetten. Zij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om onze school een nieuw gezicht te geven.” Cor Kuijpers vervolgt: “Wij kijken erg uit naar de bouwkundige oplevering die in april gepland staat. Dan kunnen we met de afbouw en inrichting beginnen. Dus mannen: houd het gas er maar flink op.” De nieuwbouw is nodig om het nieuwe Deltawijsconcept – dat met ingang van schooljaar 2019-2020 van start gaat – letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven.

Deltawijs gaat leerlingen uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Samenwerken, plannen, doorzetten, oplossingen bedenken, initiatief nemen en presenteren zijn belangrijke vaardigheden die in dit onderwijsmodel centraal staan. Vanaf volgend jaar worden de nieuwe brugklassers uitgedaagd met onderzoekende en thematische projecten en staat de persoonlijke ontwikkeling van de leerling centraal. Op woensdag 16 januari kunnen groep 8-leerlingen kennismaken met Deltawijs tijdens de Deltawijs-Experience. Aanmelden is nog mogelijk via groep8deltawijs@janvanbrabant.nl

De Open Dag staat op zondag 10 februari gepland. De deuren zijn dan voor alle geïnteresseerden geopend van 11 uur tot 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op deltaweg.janvanbrabant.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

731 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *