Nieuwe locatie  voor  Studio Jess7 / Stichting Schip

Komt dat zien op vrijdag 14 december van 11.00 – 13.00 uur

Studio Jess7 is per 1 november 2018 verhuisd naar atelier 2 van kunstenaarscentrum de Uilenburcht. Jess7 is in 2011 opgezet in een atelierhuis in de Jan Stevensstraat no. 7. Het begon met een zaterdag modeschool voor jongeren en is later bij Stichting Schip ondergebracht in het Community Art project Vliegertapijt. Hierin zijn twee projecten gestart: het Mkids ontwerptraject en ’n laagje Helmondse cultuur. Deze projecten lopen nog steeds en worden sinds enkele jaren geheel zelfstandig met vrijwilligers gedraaid. Het atelierhuis werd helemaal benut als creatief bolwerk en was volgegroeid met materialen waardoor het noodzakelijk verhuizen voor de studio zeer positief is uitgevallen. De studio is nu gehuisvest in een prachtig groot atelier dat mogelijkheden biedt voor nieuwe projecten en workshops en waar ruimte is voor nieuwe deelnemers.

Het Mkids traject wordt nu voor de 6e keer georganiseerd. Het thema is vanzelfsprekend: New Mkids. In januari 2019 starten we en sluiten het ontwerptraject af met een feest in de speeltuin Leonardus op vrijdag 17 mei 2019. Alle zaterdagen buiten de vakanties om wordt gewerkt aan: – looks – outfit maken – styling – dans – fotoshoot – catwalk/feest. Kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar kunnen zich opgeven. Deelname is gratis, maar als je jezelf opgeeft, doe je wel aan alles mee.

Wij willen meer Vlisco zien in het Helmondse straatbeeld. Bij ’n laagje Helmondse cultuur maken deelnemers één schortjurk van Vliscostof voor zichzelf, de tweede geven ze cadeau. We houden verschillende presentaties en maken sieraden en knopen van restjes stof. Er zijn 2 groepen die wekelijks samenkomen. Woensdagavond groep: 19.00 tot 21.00 uur en een vrijdagochtend groep: 10.00 tot 12.00 uur. Het nieuwe atelier is veel groter en betekent dat er weer plaatsen vrij zijn voor vrouwen die mee willen werken aan ’n laagje Helmondse cultuur.

Om deze en nieuwe projecten voor Helmonders laagdrempelig en toegankelijk te houden is Stichting Schip een crowdfunding actie begonnen door een Club van 100 op te richten. Voor 65 euro per jaar bent u lid. Als lid wordt u uitgenodigd voor speciale bijeenkomsten die Stichting Schip samen met de deelnemers organiseert.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en kennis maken op vrijdag 14 december. De deur staat voor alle belangstellenden open van 11.00 uur tot 13.00 uur, kunstenaarscentrum de Uilenburcht, Prins Karelstraat 98-a in Helmond. De koffie en hapjes staan klaar Voor meer informatie kunt u ons bellen: 06-46945607 of mailen: stg.schip@chello.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

984 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *