Het nieuwe seizoen van Stichting Vrienden Stadstuin Helmond

Vorig jaar is Stichting Vrienden Stadstuin Helmond opgericht.

De stichting helpt mensen in onze samenleving.  Dit doen ze door gezonde ecologisch groenten te telen en maken hier groentepakketten van voor mensen die het minder hebben. Daarnaast geven ze betaalbare workshops aan diverse doelgroepen  ( oa. (Eenzamen )oudere, jongere , mensen die het minder hebben etc). De workshops en lezingen hebben te maken met gezondheid, telen van eigen groenten, koken met erfgoed gewassen enz.

Een van de workshops die eind maart begint is van “ je eigen grond tot in je mond”.

Daar leren we de deelnemers hoe je gezonde groenten moet telen en hoe je ze op gezonde wijze kunt bereiden. Je raakt niet meer de weg kwijt in alle gezonde groene wir war. De workshop duurt  6 dagdelen en de lessen zijn verdeeld over het hele jaar zodat je van alle seizoenen wat meekrijgt.

De inhoud bestaat uit:     3 dagdelen beginnende moestuin cursus en   3 kook lessen over vitamines, koolhydraten en winterkost.  Je leert dan hoe je je eigen groenten kunt bereiden en etiketten te lezen.

Daarnaast telen ze erfgoed gewassen en dit doen ze samen met Universiteit Wageningen. Dus als je een keer een spitkool uit 1700 wilt proeven kom dit seizoen zeker aan.

Omdat het seizoen weer begint zoekt  De Stichting ook vrijwilligers die hen wil ondersteunen op diverse vlakken oa: Promotie, gastvrouw, helpen bij workshops, onderhouden erfgoed tuin, winkeltje, telen van groenten voor mensen die het minder hebben enz.

 

Denk je in aanmerking te komen voor onze gezonde groenten pakket of wil je meedoen aan een van de workshops neem dan contact met ons op via email  stichtingvriendenstadstuin@gmail.com  /

http://www.stadstuinhelmond.nl/stichingvrienden/index.html

 

Wij zijn te vinden op de Suyt – kade Katoenstraat 12 Helmond / 06-17436458

plaatje

1,936 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *