Nieuwe Stadskunstenaar van Helmond: Thomas Pieters

Thomas Pieters is de Helmondse Stadskunstenaar voor het jaar 2018. Dat heeft de selectiecommissie vandaag bekend gemaakt. Thomas Pieters is geboren en getogen in Helmond en studeerde aan de Rockacademie in Tilburg. Hij staat erom bekend bruggen te slaan tussen culturen en generaties. Daarvoor heeft hij al vaker landelijke aandacht gekregen, zoals voor zijn concerttour langs supermarkten. Dit seizoen staat hij met zijn muziekprogramma op de planken in 25 theaters in heel Nederland.

 De stadskunstenaar wordt voor een jaar aangesteld als de culturele ambassadeur van Helmond. Hij moet de stad kleur geven, een positieve spiegel voorhouden en de Helmonder opzoeken. Om samen met inwoners kunst te maken en daaraan plezier te beleven. Daarbij staan ontmoeting, verwondering en verbinding centraal. De stadskunstenaar krijgt volledige artistieke vrijheid en realiseert minimaal één groot project.

 Beoordeling selectiecommissie
De commissie ziet Thomas Pieters als een bijzonder begaafd muzikant die breder kijkt dan zijn muziek alleen. Iemand met lef, die bovendien zijn roots heeft in Helmond. Hij is bij uitstek een verbinder en heeft al bewezen niet de gemakkelijkste weg te kiezen. Allemaal belangrijke eigenschappen om de rol van stadskunstenaar succesvol te kunnen invullen.

‘Thomas Speelt Thuis’
Thomas Pieters heeft al aangekondigd dat hij op maandag 5 november 2018 een show gaat geven voor en door Helmonders in Theater Speelhuis. Onder de naam ‘Thomas Speelt Thuis’ haalt hij daarbij bekende namen uit de muziekscene naar Helmond en presenteert hen voor een vriendenprijsje aan zijn stadsgenoten. De ticketverkoop voor deze show start al donderdag 21 december a.s.

 In 2017 was Rocco Verdult de stadskunstenaar, die deze rol met veel verve heeft vervuld. Het is nu aan zijn opvolger om daar een nieuwe, eigen invulling aan te geven. Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari a.s. wordt het stokje officieel overgedragen.

Selectiecommissie
De selectiecommissie bestond uit Frans Stienen (wethouder Cultuur), Jochem Otten (directeur Cacaofabriek/Speelhuis), Arno Oberendorff (voorzitter van de Adviesraad Cultuur) en Charlie Rijvers (leerling Carolus Borromeus College). Eind 2016 heeft deze commissie al bepaald dat Thomas Pieters de opvolger van Rocco Verdult moest worden.

 

foto: Anneveldt Multimedia

2,142 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *