Nieuwe vaccinatierondes voor alle 9 en13 jarige meisjes GGD Brabant-Zuidoost

Alle 9 jarigen en alle 13 jarigen meisjes ontvangen uitnodiging

Vanaf woensdag 5 april start de vaccinatieronde voor BMR-DTP en HPV. Alle 9-jarigen en alle meisjes van 13  krijgen een brief met oproepkaart van het RIVM. De GGD Brabant-Zuidoost voert deze vaccinaties uit op verschillende locaties in de hele regio.  Op de locatie in Helmond kunnen ouders en kinderen na hun prik terecht voor een prikker met gezond lekkers.

BMR/DTP

Alle kinderen die dit jaar 9 jaar worden hebben een brief met oproepkaart van het RIVM ontvangen voor de BMR/DTP vaccinatie. Het gaat om de herhaling van de vaccinatie tegen bof, mazelen, rode hond (BMR) en difterie, tetanus en polio (DTP).

HPV
De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) is een regulier onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor de HPV-prikken.

Van prik naar prikker
Tijdens de vaccinaties in Helmond op 17 mei kunnen kinderen en ouders terecht bij een speciale GGD bus. Medewerkers van Jeugdgezondheid zijn hier aanwezig om kennis te maken en om alle vragen over bijvoorbeeld groei, gezondheid, opvoeding, ontwikkeling te beantwoorden. Alle kinderen krijgen hier na hun prik een prikker met gezond lekkers.

Alle informatie over de BMR/DTP en HPV vaccinatie en over de locaties en data van deze vaccinatieronde staat op de website www.bmr-dtpprik.nl of www.hpvprik.nl . Voor telefonische vragen kunt u terecht op telefoonnummer 088 0031 400.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER! 

 

1,920 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *