Nieuwe vervoersservice voor en door eigen inwoners ANWB Automaatje in Helmond van start

LEVgroep, ANWB en gemeente Helmond beginnen per september a.s. met een nieuwe vervoersservice voor én door eigen inwoners: ANWB AutoMaatje Helmond. Bij deze vervoersservice helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Helmond is de eerste gemeente in Noord Brabant die een lokaal ANWB AutoMaatje project voor hun inwoners opzet., 11 september a.s.  is de eerste rit van ANWB AutoMaatje Helmond.

ANWB AutoMaatje Helmond is bedoeld voor inwoners van de gemeente Helmond met een hulpvraag op het gebied van vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoer voorzieningen voor mensen die niet zelf ( meer) kunnen voorzien in hun vervoer of geen gebruik (meer) kunnen maken van het openbaar vervoer.

ANWB AutoMaatje bemiddelt voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of ziekenhuis, maar ook voor een rit naar de kapper, om te shoppen of om een kennis of familielid te bezoeken, of een plek met dierbare herinneringen terug te zien. LEVgroep in Helmond verzorgt de coördinatie. AutoMaatje maakt onderdeel uit van het Stadsleerbedrijf.

Hoe werkt het?
Als iemand gebruik wil maken van AutoMaatje, dan meldt hij/zij zich telefonisch ( 0492-751735) aan bij LEVgroep. LEVgroep  heeft een bestand van vrijwillige ANWB AutoMaatje chauffeurs die bereid zijn voor plaatsgenoten te rijden. Per reis wordt door de gebruiker per kilometer 30 cent aan de chauffeur betaald. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren met LEVgroep bellen. LEVgroep koppelt dan de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur en geeft een kostenindicatie. Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.

Chauffeurs gezocht
Inwoners van Helmond in het bezit van een eigen auto die het leuk vinden om, op aanvraag af en toe,  een minder mobiele plaatsgenoot  te helpen door hem of haar ergens naar toe te brengen, kunnen zich eveneens aanmelden bij LEVgroep,  ( tel nr : 0492-751735 of mail: anwbautomaatjeHelmond@levgroep.nl)

2,336 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *