Vandaag vrijdag 15 maart werd er volop gewerkt in het teken van NL-Doet. Door heel Nederland werd er met man en macht gewerkt door vrijwilligers om karweitjes te doen zoals opknappen van meubelen, speeltoestellen, etc. Er werden ook hekwerken geschilderd. Je kunt het niet zo gek bedenken of er werd wel wat gedaan. De reporters en stagiares van Ditisonzewijk.nl trokken er vandaag op uit om maar zo veel mogelijk adresjes te bezoeken in Helmond waar werd gewerkt. Hier enkele onderwerpen.

Vanmorgen vroeg vertrok al een team van studenten (van de Kempel) van af de parking bij het Lev gebouw. Zij hadden de taak met het project Van grijs naar groen. Een project waar er op enkele plekken in Helmond werd gewerkt aan de vele moestuinen die Helmond telt. In Mierlo-Hout waren er leerlingen van de basisschool bezig met het oppoetsen en schoon maken van het oorlogsmonument en het gebied er om heen. De reporters vervolgden hun weg naar het buurtcafé van Oma’s appelfabriek in de Pannehoeve waar men bezig was de muren te schilderen. Toen brachten zij een bezoek aan het tafeltenniscentrum in Stiphout waar er groot onderhoud werd gepleegd aan de standaard poten van de afscheidingsdoeken. Vervolgens werd er even de speeltuin Rijpelroets bezocht waar men bezig was met het opschilderen van de speeltoestellen die overdekt stonden en het repareren en verplaatsen van het complete hekwerk.

Ook werd er een bezoekje gebracht aan het Brandpunt in Brandevoort waar de stichting duofietsen op pad zou gaan met enkele mensen en de mensen van het B en W Helmond. Dit was echter zo spectaculair dat er een apart stukje over verschijnt. In ieder geval was het weer een drukte van belang in Helmond en eerlijk is eerlijk; hulde aan de vrijwilligers. Ondanks het slechte weer was iedereen aan de slag om een ander te helpen. Dat is mooi toch?

Verslag en fotografie: Hans ChoufoerMeer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk,
Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV,
ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

417 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *