NLdoet, de grootste vrijwilligersactie in Nederland, brengt in Helmond op 15 en 16 maart een kleine 400 vrijwilligers op de been. Bij ruim 30 organisaties gaan mensen met uiteenlopende klussen aan de slag. Vrijdag was een natte dag maar ondanks het weer werd er toch volop geklust.

 Al vroeg op de dag ging een grote groep voor het project van Grijs naar Groen in de weer met de aanleg van bakken op het terrein van LEVgroep. Een lunch voor alle vrijwilligers en deelnemers van het project was een gezellig en welverdiend rustmoment. Eten kwam bij meer klussen terug. In de Binnenstad maakten vrijwilligers een overheerlijke high tea voor 30 buurtbewoners en bij het Keyserinnendael werd voor de bewoners een uitgebreide lunch geserveerd. In de ochtend zijn er in de Boerderij in Helmond Noord en in de Westwijzer in Helmond West heerlijke cakes gebakken en versierd voor alle vrijwilligers die op zaterdag aan het werk gaan. LEVgroep is zowel vandaag als morgen in de weer om de cakes bij alle klussen af te geven.

Schilderen kon vandaag alleen binnen. In de Pannehoeve is de muur van Oma’s Appelfabriek onder handen genomen en bij TTV Tafeltennisvereniging Stiphout werden metalen staanders in de lak gezet. Kinderen van Basisschool het Baken hebben het herdenkingsmonument in Mierlo-Hout helemaal schoongemaakt, terwijl een groep studenten van de Kempel samen met andere vrijwilligers een zadenbibliotheek getimmerd hebben en de entree onder handen hebben genomen van de Stadstuin. De Kippen in Keyserinnedael zitten vanavond dankzij de vrijwilligers lekker droog in een spiksplinternieuw buitenhok. Ook elders in Helmond zijn meer klussen geklaard.

Ook iets doen?

Wil je alleen of samen met vrienden, collega’s of buren ook iets doen? Bekijk dan de klussen en hulpvragen op www.helmondvoorelkaar.nl en meld je aan. Het is leuk en waardevol om iets voor een ander te doen!


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

347 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *