OBS Brandevoort viert Brainport status: alle kinderen een gebakje

Sinds vorige week heeft OBS Brandevoort de officiële status van Brainport Basisschool. Brandevoort is hiermee 1 van de eerste 6 scholen in Nederland met deze status. Eigentijds onderwijs, dat kinderen voorbereidt op hun toekomst in de Brainport regio, dat is waar de Brainport basisscholen voor staan. De focus ligt daarbij niet alleen op kennis vergaren, maar vooral ook op het ontwikkelen van de vaardigheden die kinderen in de toekomst nodig hebben. De kinderen worden daarom gestimuleerd om zelf actief, onderzoekend en kritisch met de lesstof om te gaan en hun kennis toe te passen in concrete situaties.

De wereld verandert in een steeds hoger tempo. Hoe ziet de arbeidsmarkt er over twintig jaar uit? Welke invloed hebben globalisering en technologische ontwikkelingen op de beroepen die de huidige generatie kinderen straks gaat vervullen? Hoewel de toekomst niet te voorzien is, is het duidelijk dat het bepaalde vaardigheden vraagt van deze kinderen. Een Brainportschool bereidt ze hierop voor. Door de kinderen vaardigheden aan te leren als kritisch en probleemoplossend denken. Door ze te stimuleren op een onderzoekende en ondernemende wijze met de lesstof om te gaan. Door ze in contact te brengen met bedrijven en organisaties in hun omgeving, zodat ze de lesstof leren toepassen in de ‘echte wereld’.

De officiële benoeming tot Brainport school is de kroon op het werk dat de school de afgelopen jaren heeft verricht. De kerngroep oordeelde: “Brainport zit bij de school in het DNA. Er is een grote betrokkenheid bij het team en de leerlingen en het is voelbaar dat onderwijs hier op een vernieuwende manier wordt gegeven.” En daarom was het vandaag feest op OBS Brandevoort. Met ruim 650 leerlingen betekent dat: heel veel gebakjes. Maar dat vond niemand erg.Meer-Brandevoort-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.brandevoort.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brandevoort
Twitter: @Brandevoort_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

428 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *