Officiële opening Taalcafé in de bibliotheek van Helmond

In januari is LEVgroep in samenwerking met Bibliotheek Helmond en ROC ter Aa een taalcafé gestart in de bibliotheek van Helmond. De officiële opening is op Woensdag 6 september 15:30 – 17:00 uur in Bibliotheek Helmond aan Watermolenwal 11. De opening valt in de Week van de Alfabetisering van 4 t/m 10 september.

In januari is LEVgroep in samenwerking met Bibliotheek Helmond en ROC ter Aa een taalcafé gestart in de bibliotheek van Helmond. Dit allemaal zonder al te veel publiciteit om te bepalen of dit inloopspreekuur aan de behoefte en vraag van Helmondseinwoners voldoet. Met een gemiddeld aantal bezoekers van 15 tot 20 personen per week, kunnen we inmiddels zeggen dat dit ook zo is! Tijdens het spreekuur staat de taalvraag centraal. Iedereen met een vraag over taal kan zich hier melden. Ook wordt er tijdens dit spreekuur actief geoefend met de deelnemers. De deelnemers worden begeleid door vrijwilligers van LEVgroep. Daarnaast is er ook altijd een beroepskracht aanwezig voor doorverwijzingen binnen LEVgroep en sluit er wekelijks een docent van het ROC ter Aa aan zodat ook hier directe doorverwijzing mogelijk is.

Taalcafé

TaalcaféDe proefperiode is inmiddels voorbij, daarom vinden wij het tijd voor een officiële opening! We hopen zo op nog meer bekendheid en nog meer deelnemers van zowel autochtone als allochtone afkomst.
Iedereen die interesse heeft in ons taalcafé, is welkom om tijdens de opening langs te komen. Wij ontvangen jullie graag!
Het taalcafé is overigens iedere woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur geopend.

Ken jij potentiële deelnemers? Neem ze dan vooral mee! Uiteraard zijn jullie in dat
geval ook welkom om op 6 september voor aanvang van de opening even een kijkje te nemen in het taalcafé.
Mocht je een deelnemer al eerder door willen sturen, wij gaan weer van start na de zomervakantie en zijn weer geopend op woensdag 30 augustus.
Hopelijk zien wij jullie allemaal bij de opening, of al eerder in het taalcafé!
Tot dan!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

 

1,692 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *